Analiza

Softul de print și o parte dintre secretele sale

• Bookmarks: 99945


Soluțiile software pentru print sunt foarte importante, dar la fel de importantă este și implementarea lor. Cei care vor reuși o implementare corectă se vor putea bucura de mai multe rezultate decât cei care nu. Orice instalare de soft aduce cu sine un bagaj de cunoștințe care trebuie învățat și stăpânit.

Softul este, ca multe alte lucruri în afaceri, un instrument. Cea mai importantă parte a implementării unui astfel de instrument în fluxul de producție este cea în care cei ce vor lucra cu el se obișnuiesc cu procedurile și utilizarea sa în general. Companiile de specialitate cheltuie foarte mulți bani pentru dezvoltarea acestor produse, mai ales pentru că a construi soluții soft care să facă și utilizatorului lor viața mai ușoară costă mult. De cele mai multe ori, utilizatorul final dă peste un produs care este foarte bun, dar care are nevoie de foarte mari eforturi să fie înțeles și să facă operatorul să afle mai ușor beneficiile, opțiunile și modul de operare, în general.

Ce se întâmplă când un soft bun, în care s-a investit mult, nu este implementat cum trebuie? Cu siguranță putem vorbi despre frustrare, într-un prim rând, și poate este cuvântul cel mai bun când utilizatorul nu reușește să ajungă la rezultatul exact pe care și l-a dorit.

  • Echipa care a construit softul, manageri, programatori, echipe de test vor vedea că rezultatul muncii lor nu este folosit la adevăratul potențial. Acest lucru nu va reprezenta niciun fel de bucurie nici pentru ei.
  • Cel care a plătit pentru dezvoltarea acelui soft în ideea de a-l vinde mai departe se poate trezi că are un feedback negativ din piață și că nu-și poate recupera investiția prin vânzări.
  • Utilizatorul final se poate trezi cu o interpretare personală a acelui soft, fără foarte multe informații și fără capacitatea de a-l folosi așa cum trebuie și fără a face nici prea mult pentru a-l cunoaște mai bine. Multe decizii legate de acest soft, unele importante pentru business, vor pleca de la presupuneri, uneori greșite, despre ce poate și ce nu poate face soluția respectivă. Operatorii vor folosi doar o parte din ce poate softul respectiv.

software printingImplementarea unui soft de print poate fi la fel de importantă ca softul însuși, pentru că o implementare greșită poate face respectivul soft aproape inutil. Când se ajunge aici, nici dezvoltatorul, nici distribuitorul, nici utilizatorul nu au de câștigat. Implementarea nu are neapărat nevoie de prezență sau de foarte multă muncă. Implementarea constă în primul rând într-o serie de explicații corecte, astfel încât utilizatorul să nu învețe doar ce buton este de apăsat, ci cum funcționează produsul în sine. Majoritatea instrucțiunilor oferă doar informații limitate despre o serie de comenzi care asigură o parte din funcționalitatea programului.

Mulți dezvoltatori de soft, când pleacă la un proiect și se gândesc la opțiuni, își propun să facă un produs cât mai flexibil. Deci, echipa care lucrează la respectivul proiect investește o mulțime de resurse în acest scop. Totuși, de multe ori, echipa care face implementarea o face ca și cum ar fi vorba de o aplicație cu foarte puține opțiuni.

De ce o abordare limitată?

Dacă procesul de implementare se face mai simplu, se face mai rapid, iar cei care vor implementa mai departe la rândul lor soluția, adică vor preda altora unde în interfață să apese, nu vor avea nevoie de cunoștințe aprofundate despre softul în cauză. Rezultatul: niște traineri ceva mai informați care vor preda unor utilizatori foarte puțin informați unde dau clic. Odată trainerul plecat, utilizatorul va ști doar o mică parte dintre operațiuni și nu va ști ce să facă în momentul în care lucrurile se complică. Iar lucrurile au tendința de a se complica în fiecare zi, mai ales în fața unor oameni care nu cunosc suficient o soluție încât să poată gândi singuri cum ar putea rezolva o anume sarcină sau problemă nouă. Pe de altă parte, este aproape imposibil să înveți un utilizator absolut toate opțiunile dintr-un soft. Nici nu ar avea rost, pentru că majoritatea într-adevăr folosesc doar o parte dintre ele. software printing

Ce înseamnă o implementare bună

O bună implementare nu înseamnă o simplă învățare de comenzi. Trebuie învățate în primul rând noțiunile elementare despre cum funcționează un sistem. Lucrurile de bază trebuie înțelese, nu trebuie doar auzite sau văzute într-o prezentare. Când utilizatorul sună furnizorul sau dezvoltatorul de soft și începe să pună întrebări de bază, înseamnă că unul dintre aceștia din urmă nu și-a făcut treaba de implementare cum trebuie, pentru că cel mai important lucru pe care utilizatorul trebuie să îl învețe este să gândească singur în mediul respectiv și nu să se simtă pierdut la prima problemă simplă. Odată înțeles sistemul, operatorul va avea mai multe șanse să rezolve problemele de parcurs fără ajutor, iar lucrurile se vor desfășura mai rapid și mai eficient.

Pentru a avea o bună implementare de soft într-o tipografie, mai este necesar un lucru: o foarte bună colaborare între utilizator și vânzător. Primul nu poate doar să stea și să asculte ce îi spune al doilea. Cel care își propune să înțeleagă ce face și nu doar să învețe un set de comenzi are numai de câștigat. Tipograful este cel care trebuie să învețe și să înțeleagă, nu doar să audă. Până la urmă, de fapt, toată lumea beneficiază de pe urma unui proiect reușit, dar mai ales utilizatorul final. Când simți că nu poți controla ceva pe care ai dat bani și ai ajutor mereu, toată ideea se poate transforma într-un haos. Când simți că poți rezolva inclusiv provocări noi singur înseamnă că stăpânești soluția respectivă și că ai toate șansele de succes cu ea. (Cristian Faur)

Similar Posts:

99 recommended
comments icon0 comments
0 notes
945 views
bookmark icon

Write a comment...