Stiri

Prima certificare FOGRA53 merge la AccurioJet KM-1

• Bookmarks: 110830


Konica Minolta este primul producător de sisteme digitale și furnizor internațional de soluții care obține certificarea FOGRA53, anunţă un comunicat de presă din partea companiei. În urma unui program detaliat de testare, Konica Minolta a primit certificarea FOGRA53 pentru sistemul digital inkjet AccurioJet KM-1 LED.  Criteriile de recunoaștere și obținere au fost, printre altele: stabilitatea, versatilitatea și precizia culorilor.

AccurioJet KM-1 poate printa până la 3000 de coli B2 pe o singură față/oră, cu o rezoluție de până la 1200 dpi. Câteva dintre avantajele majore oferite de acest sistem sunt trecerea de la tiparul offset la tiparul digital, posibilitatea de printare hibridă prin integrarea AccurioJet KM-1 în procesele offset existente, imprimarea duplex și pe coli de dimensiuni mai mari sau imprimarea pe ambalaje sau hârtie texturată.

Sistemul AccurioJet KM-1 beneficiază de Tehnologia Dot Freeze. Prin intermediul ei, picăturile de cerneală îngheață automat la contactul cu hârtia. În general, mișcarea necontrolată a punctelor de cerneală reduce calitatea imprimării și a hârtiei prelucrate. Tehnologia Dot Freeze asigură schimbarea bruscă a temperaturii, cernelurile de la duza capului de printare devenind compacte la atingerea suportului de printare. Astfel, culorile nu se amestecă, iar imprimarea se poate face și pe hârtie poroasă.

Orientată permanent către nevoile clienților, Konica Minolta a creat un mostrar de culori pentru a prezenta gama largă de culori ce pot fi produse pe modelul AccurioJet KM-1, recunoscut drept cel mai bun sistem de tipar digital B2+ de către Asociația Europeană a Presei Digitale.

„Certificarea obținută demonstrează stabilitatea incredibilă, versatilitatea și acuratețea culorilor sistemului AccurioJet KM-1. Cu o gamă completă de nuanțe, echipamentul KM-1 obține profil ICC CMYK și profilul FOGRA53. O presă litografică standard nu ar putea printa o gamă atât de variată de culori.” a declarat Colin Osborne MBE, Managerul al Departamentului de Management al Culorilor, Konica Minolta.

„Tehnologia Dot Freeze UV pe echipamentul KM-1, patentată de Konica Minolta,  asigură stabilitatea culorii în timpul execuției lucrărilor de tipar, cu o precizie remarcabilă recunoscută în industrie, testată pe un job de printare de 500 de exemplare. AccurioJet KM-1 a fost certificat FOGRA pentru profilurile ICC: FOGRA39, 47, 51, 52, 53, Japan Colour și profilurile de culoare GRACoL Coated and Uncoated. Astfel, sistemul poate executa lucrări complexe pentru toate mărcile internaționale, demonstrând acuratețe și consistența culorilor, indiferent de piața pe care este produsă imprimarea.”

„Felicitări, Konica Minolta! AccurioJet KM-1 a obținut certificarea FograCert (ISO 12647-8) cu noua caracteristică FOGRA53 și FOGRA 39, 47, 51 ȘI 52. În plus, a fost realizat cu succes un nou test pe AccurioJet KM-1 – o certificare combinată ce stabilește FograCert VPS, de la testarea primului print, până la testarea întregului job de printare, potrivit Standardului Digital Fogra. AccurioJet KM-1 îndeplinește toate cerințele pentru alte două standarde de certificare, GRACoL Coated and Uncoated (IDEAAlliace) și Japan Color (Asociația Echipamentelor Japoneze de Printare). Testarea și certificarea concomitentă a trei standarde de renume internațional a fost o premieră pentru Fogra, ce va fi urmată de testarea FograCert în viitor.” a declarat Marco Mattuschka, expert în prese Fogra, conform comunicatului Konica Minolta.

Similar Posts:

110 recommended
comments icon0 comments
0 notes
830 views
bookmark icon

Write a comment...