Trend

BBC Earth Lab: Dimensiunile formatelor de hârtie explicate pe înțelesul tuturor (video)

• Bookmarks: 491073


Într-un scurt documentar de popularizare a științei, Matt Parker de la BBC Earth Lab compară prin exemple și explică care sunt diferențele dintre dimensiunile și formatele hârtiei, atât în standardul metric, cât și în sistemul din Statele Unite ale Americii.

Două coli obișnuite de hârtie format A4 așezate una lângă alta fac un A3. Două A3-uri una lângă alta fac un A2. Două A2-uri împreună fac un A1 și două formate A1 împreună fac un A0.
„Aproape că-i magie, nu-i așa? Ei bine, nu este. Toate acestea au o explicație științifică”, după cum spune Matt Parker, care continuă explicând că „scala de măsură a colii de hârtie A4 se bazează pe metrul standard, care reprezintă exact a patruzecea milionime din circumferința Pământului”.

BBC Earth Lab este o marcă BBC Worldwide. BBC Earth reprezintă din punct de vedere comercial departamentul de istorie naturală a BBC, cea mai mare casă de producție de documentare având ca subiect viața animalelor sălbatice din întreaga lume. BBC Earth este responsabil pentru marketingul și distribuția la nivel mondial a unor titluri precum Frozen Planet, Life, Blue Planet și Planet Earth. Marca aparținând BBC a generat vânzări în peste 180 de țări. (Romulus Cristea)

Similar Posts:

49 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1073 views
bookmark icon

Write a comment...