Stiri

Brexit: Ziarele britanice pregătesc stocuri de hârtie și cerneală. Depozitele, pline de plesnesc (video)

• Bookmarks: 30641


Editorii și tipografii din Marea Britanie au o mare îngrijorare legată de impactul Brexit-ului asupra industriei: creșterea generalizată a costurilor.

Toate publicațiile din Marea Britanie au pregătit deja stocuri  și continuă să se aprovizioneze în avans cu cantități mari de hârtie de ziar și cerneluri, se menționează pe portalul specializat în știri economice Bloomberg.

Cu două luni înaintea termenului oficial stabilit pentru Brexit, producătorii de hârtie, editorii, reprezentanții imprimeriilor și distribuitorii se tem că importurile vor încetini puternic în momentul ieșirii din cadrul Uniunii Europene fără un acord clar și vor apărea rupturi ale lanțului de aprovizionare. Potrivit publicației Graphiline, care îl citează pe  Andrew Large, președintele confederației britanice din industria hârtiei, „cele mai multe depozite sunt pline de crapă”.

Industria britanică a publicațiilor este mai mult decât dependentă de importurile de hârtie din lumea întreagă. Aproape 82% din hârtia de tipar utilizată anual de editorii de ziare provin din străinătate, în special din Uniunea europeană, notează Bloomberg. Aceeași tendință se manifestă și în industria britanică a cernelurilor, stocurile fiind pregătite în avans cu câteva săptămâni.

„Brexit” reprezintă un termen creat din alăturarea cuvintelor „British” și „Exit” și se referă la retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. (Romulus Cristea)

Similar Posts:

30 recommended
comments icon0 comments
0 notes
641 views
bookmark icon

Write a comment...