Default

Cu pălăria și casca într-o mână, regele Suediei a inaugurat cea mai mare fabrică de celuloză din lume

• Bookmarks: 951049


Carl al XVI-lea Gustaf, regele Suediei, a inaugurat, la Östrand, cea mai mare uzină producătoare de pastă de hârtie, din lume.

Simbolic, utilizând o bucată dintr-o placă din celuloză, regele Suediei (îmbrăcat în echipament de protecție și aflat în dreapta prim-planului fotografiei din deschiderea acestui material) „a tăiat” un fascicol de laser, declanșând un spectacol de lumini, care a marcat inaugurarea fabricii SCA – Östrand.
Producătorul de hârtie suedez SCA a deschis, luna trecută, noua sa fabrică de pastă de hârtie cu o investiție de 7,8 miliarde de coroane suedeze (aproximativ 736 milioane de euro), dublând astfel capacitatea de producție existentă pe amplasamentul de la Östrand. După trei ani de lucrări și investiții, fabrica SCA a devenit cea mai mare producătoare din lume de pastă de hârtie albită (capacitatea anuală preconizată fiind de 900.000 de tone).
Uzina are 385 de angajați și primele livrări de pastă celulozică albită NBSK (Northern Bleached Softwood Kraft) vor fi făcute începând cu luna iunie. SCA Östrand va deveni 100% operațională din data de 1 septembrie 2019. (Romulus Cristea)

Similar Posts:

95 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1049 views
bookmark icon

Write a comment...