Analiza

Economia Chinei încetinește și trage în jos producția globală de hârtie

• Bookmarks: 53850


Producția de hârtie și carton a rămas stabilă în Europa, însă a scăzut la nivel internațional.

Cererea de hârtie și carton de anul trecut  a crescut ușor la nivel global cu 0,2%, în timp ce producția totală a scăzut cu 0,6%, ajungând la 417 milioane de tone, potrivit raportul preliminar CEPI (organizația producătorilor europeni din industria hârtiei, cu sediul la Bruxelles) pentru anul 2018 și publicat în luna februarie din acest an.

Scăderea producției mondiale de hârtie și carton s-a datorat, în primul rând, Chinei care a redus producția cu -4%. De asemenea, producția s-a mai redus anul trecut în Japonia, Coreea de Sud și Statele Unite, în timp ce în Canada, Rusia și câteva țări cu economie emergentă (India, Indonezia și Mexic) a crescut, după cum notează raportul CEPI.

Trebuie menționat că 2018 a fost al cincilea an consecutiv de creștere a cererii pe piața hârtiei și cartonului, această creștere datorându-se conjuncturii economice favorabile din Uniunea Europeană, dar și alte zone de pe glob.

În Europa, producția industrială de hârtie și carton s-a stabilizat, în 2018, la 92,2 miliane de tone, comparativ cu 92,3 milioane de tone în 2017, deși capacitatea de producție netă europeană s-a majorat anul trecut cu 1,3 milioane de tone. (Romulus Cristea)

Similar Posts:

53 recommended
comments icon0 comments
0 notes
850 views
bookmark icon

Write a comment...