Default

Best Print este prima tipografie din România certificată PSO-ISO 12647 pentru tipar offset pe mașini cu alimentare în coală

• Bookmarks: 18993


Conform știrii publicate pe site-ul pso-insider, tipografia bucureșteană Best Print Services a trecut dificilul examen de certificare Process Standard Offset (PSO) – ISO 12647 susținut în fața specialiștilor Fogra și BVDM, devenind la data de 20 iulie 2011 prima tipografie din România care obține mult râvnitul certificat de conformitate pentru tipărire offset pe mașini cu alimentare în coală. Informația a fost confirmată atât de conducerea tipografiei, cât și de consultantul Dorin Pițigoi.

Recunoașterea primită de tipografia condusă de Ionuț Florescu din partea celor două organizații germane recompensează astfel munca și efortul susținut al echipei Best Print și nu în ultimul rând al consultantului Dorin Pițigoi, care au avut nevoie de aproape un an și jumătate pentru a pune la punct întregul proces în conformitate cu standardul PSO (prepress, producția plăcilor offset și tipar).

Din partea Best Print, de coordonarea implementării standardului PSO s-a ocupat Mihai Florescu, production manager și coacționar al tipografiei, împreună cu Cristi Vădean, șef de secție.

Certificatul obținut de Best Print este cu atât mai important cu cât, așa cum se știe, examenul de conformitate pe mașini de tipar offset cu alimentare în coală este unul mult mai dificil decât cel susținut pentru mașini offset rotative.

În România sunt certificate de către Fogra și BVDM trei tipografii offset: Best Print Services pentru proces de tipar offset pe mașini cu alimentare în coală, respectiv EDS România și Infopress Group pentru tipar pe mașini offset rotative.

“Print Magazin” va oferi un interviu pe larg cu principalii artizani ai acestei certificări de succes în perioada imediat următoare.

Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
993 views
bookmark icon

Write a comment...