Stiri

Benny Landa și-a dezvăluit secretele nanografiei la drupa

• Bookmarks: 20440


În cadrul conferenței de presă susținută pe 2 mai 2012 la drupa, Benny Landa și-a prezentat în premieră tehnologia revoluționară de tipărire nanografică și generoasa familie de prese de tipar cu alimentare în coală și rolă bazată pe noul sistem, mașini capabile să imprime la o viteză de până la 12.000 de coli pe oră. Landa Corporation a adus la drupa 2012 nu mai puțin de 6 prese de tipar nanografice, 3 cu alimentare în coală și 3 rotative – fiecare dintre acestea permițându-le furnizorilor de servicii tipografice să producă tiraje medii și scurte la un cost imbatabil – după cum spune compania israeliană.

Pe scurt, până la prezentarea pe larg a capabilităților noii tehnologii nanografice, vă oferim câteva date sumare despre noile mașini lansate de Landa Corporation la târgul drupa 2012.

Fiecare mașină de tipar nanografic cu alimentare în coală proiectată echipa lui Benny Landa poate tipări cu până la 8 culori, permițând folosirea culorilor spot sau speciale pentru producerea unui spectru larg de aplicații grafice, incluzând lucrările de tipar comercial, colaterale de marketing, tiraje scurte de manuale și cărți, proiecte de direct-mail, tiraje scurte de cutii pliabile din carton etc. Adăugarea în denumirea modelelor a prefixului „S” bănuim că vine de la „sheet-fed” (coală).

 

Landa S5, presa de tipar nanografic cu format B3. O mașină de tipar cu alimentare în coală entry-level care permite o trecere rapidă și ușoară la producția digitală, utilajul poate tipări pe o singură față la o viteză de 11.000 de coli/oră pe orice suport imprimabil cu grosimi cuprinse între 60 și 350 de g/mp.

Landa S7, presa de tipar nanografic cu format B2 despre care compania israeliană declară că este cel mai productiv sistem de producție digitală de pe piață. Mașina poate tipări pe una sau ambele fețe ale suportului de tipar la o viteză de până la 12.000 de coli/oră pe materiale cu grosimi cuprinse între 60 și 350 g/mp.

Landa S10, este o presă de tipar nanografic despre care Landa Corporation spune că este primul sistem digital cu format B1 cu adevărat pentru producție de pe piață, capacitatea mașinii de a tipări la o viteză de 13.000 de coli/oră, pe o față sau două a unor suporturi imprimabile cu grosimi între 60 și 400 g/mp, fiind cu certitudine remarcabilă. Modelul simplex al mașinii Landa S10 destinat tipăririi cartonului pentru cutii pliabile poate imprima la o viteză de 6.500 de coli/oră pe cartoane reciclate și din fibre virgine sau pe cele metalizate (grosimi de la 200 la 1.000 de microni) și pe folii plastice.

În același timp, Landa a adus la Düsseldorf trei rotative care, de asemenea, pot tipări cu până la 8 culori și sunt adresate aplicațiilor de tipar comercial, editorial, etichetelor și ambalajelor flexibile. Ca și pentru seria de mașini nanografice cu alimentare în coală, căreia Landa i-a adăugat în denumirea modelelor prefixul „S”, numele fiecărei prese rotative Landa conține litera „W” de la „web” (bandă sau rotativă).

Landa W5, este o rotativă de tipar nanografic în bandă cu lățimea de 560 mm capabilă să tipărească pe o singură față la o viteză de 200 m/minut pe suporturi din folii plastice sau pe suporturi plastice contractibile (cu grosimi de la 12 la 250 microni) sau pe diferite tipuri de substraturi imprimabile pentru etichete, folii din aluminiu, hârtie etc. cu grosimi de la 50 la 300 microni.

Landa W10, este o rotativă de tipar nanografic în bandă de 1.020 mm capabilă să tipărească la aceeași viteză și pe aceleași tipuri de suporturi de tipar ca si modelul W5. Datorită faptului că cerneala Landa NanoInk va fi conformă normelor FDA pentru ambalaje alimentare, compania declară că modelul W10 va suscita un interes mare pentru zona principală a producătorilor de ambalaje.

Landa W50, este o rotativă de tipar nanografic în bandă de 560 mm destinată producției digitale de mare volum. Mașina poate imprima în mod față-verso la viteza de 200 m/minut pe orice suport de tipar cretat sau necretat cu grosimi cuprinse între 40 și 300 g/mp, fiind ideală pentru o serie foarte largă de lucrări de tipar editorial – cărți, reviste, periodice, rapoarte anuale, cataloage, proiecte de direct mail cu personalizare etc.

Mai multe detalii din standul Landa Corporation de la drupa 2012 vă vom oferi în zilele care urmează.

Tot pe 2 mai, fabricanții de sisteme offset de tipărire Heidelberger Druckmaschinen și manroland sheetfed au anunțat că au semnat cu Landa Corporation un acord de cooperare globală pe tehnologia nanografică de imprimare.

Düsseldorf, 3 mai 2012.

 

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
440 views
bookmark icon

Write a comment...