Stiri

MGI aduce la drupa 2012 „Alphajet”, o presă digitală inkjet cu format B2

• Bookmarks: 26500


MGI Digital Graphic Technology, producător francez de soluții pentru tipărire digitală și finisare, va prezenta în premieră mondială la drupa 2012 prototipul unei noi mașini de tipar digital inkjet cu format B2 (50 x 70 cm). Denumit „Alphajet”, noul echipament de tipar digital are sistem de alimentare în coală, fiind capabil să imprime cu 6 culori plus lac UV. Conform MGI, „Alphajet” se bazează pe arhitectura tehnologiei de tipar inkjet UV, recompensată cu diverse premii la o serie de evenimente internaționale ale industriei tipografice, aceasta fiind deja folosită la alte două modele de prese MGI de succes, precum JETVarnish și JETcard.

Dintre caracteristicile principale ale mașinii de tipar „Alphajet” dezvoltate de MGI amintim următoarele:

– Viteza tipăririi, de până la 3.000 de coli/oră;

– Sistem de imprimare inkjet cu 6 cerneluri UV;

– Lăcuire UV selectivă;

– O rezoluție a tiparului 1.200 x 1.200 dpi;

– Formatul colii de tipar de până la 52 x 74 cm;

– Greutatea suportului imprimabil până la 500 g/mp;

– Posibilitatea de a tipări integral cu date variabile.

Oficialii MGI declară despre noua presă de tipar „Alphajet” că este o punte de legătură eficientă între avantajele pe care le are imprimarea offset (ca viteză, acuratețe și calitate) și beneficiile tehnologiilor digitale de tipărire (tiraje fluctuante, lipsa pregătirii de tipar și datele variabile), oferind în același timp flexibilitatea și versatilitatea care caracterizează toate soluțiile digitale dezvoltate de MGI.

Prezentată de MGI la drupa în standul B24 din hala 4 doar ca prototip funcțional, presa de tipar digital „Alphajet” va fi disponibilă comercial pe piață doar în 2013.

(Sursă: MGI)


Similar Posts:

26 recommended
comments icon0 comments
0 notes
500 views
bookmark icon

Write a comment...