Default

Book on Demand – de la PDF la carte în câteva minute

• Bookmarks: 221309


Piata de carte s-a modificat de-a lungul timpului pentru ca diversitatea de titluri a crescut, fapt care a dus inevitabil la scaderea tirajelor. Provocarea producatorilor de carte a constat în gasirea unei solutii profitabile. Book-on-Demand este un procedeu nou destinat productiei de carte în tiraje mici. El presupune un workflow special, o combinatie între tipar digital destinat tirajelor mici şi broşarea cu termo-clei.

Punctul de plecare este clar

Tiparul offset şi forma conventionala a productiei de carte obliga în egala masura editura şi producatorul sa accepte riscurile financiare. Pe de alta parte, ei trebuie sa se lupte cu stocuri mari din cauza cantitatilor de comenzi de tiraje mici şi din cauza timpilor de productie scurti, cu copiile vândute repede de pe rafturile librariilor sau cele care nu pot fi vândute la fel de repede datorita numarului crescut de titluri de pe piata. Din aceste motive, tendinta spre realizarea de tiraje mici este în continua creştere. Tiparul digital a gasit aici o piata cu un potential mare de creştere, mai ales în productia de carti soft-cover.

Doua motive sprijina productia digitala pe segmentul de tiraje mici.

În primul rând este vorba despre costuri. Cheltuielile aferente pregatirii procesului de tipar offset cresc semnificativ o data cu scaderea tirajelor. Al doilea motiv este procesarea rapida a cartilor datorita faptului ca ele sunt produse de la prima pâna la ultima pagina realizate într-un singur proces de tipar.

Müller Martini are raspuns la aceasta provocare

Sigma Line este solutia unica totala pentru productia digitala. Reteaua de tipar digital şi finisare într-un sistem unic permite productia complet automata într-o singura operatiune – de la rola la cartea finita. Noua linie Sigma a fost prezentata cu un design nou la târgul Drupa din Germania, constând în forma concava din sectiunea inferioara şi în cea convexa din zona de operare. Cu noua generatie de control standardizat, complet implementat pe noua retea Sigma, linia complet automata este mult mai uşor de operat. Pentru a îmbunatati eficienta tirajelor mici, Sigma foloseşte avantajele sistemului de workflow Connex de la Müller Martini. Sistemul SigmaLine, ce are componente digitale modulare, permite printerilor, tipografiilor de carte, dar şi altor domenii sa-şi completeze capacitatile de product ie actuale, adaugând eficienta şi diversitate la operatiunile individuale. În felul acesta, producatorii de carte pot implementa o strategie cu totul noua prin crearea unei platforme complete.OnDemand

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1309 views
bookmark icon

Write a comment...