Stiri

„Bookfest”, în plină desfășurare la București

• Bookmarks: 16695


De miercuri, 30 mai, și până duminică, 3 iunie, în Complexul Expozițional „Romexpo” se află în desfășurare cea de-a VII-a ediție a Salonului Internațional de Carte “Bookfest” 2012, un eveniment organizat de Asociaţia Editorilor din România (AER), sub egida Federației Editorilor din România. Fără a egala nici pe departe amploarea celuilalt târg de carte organizat la sfârșit de toamnă, „Gaudeamus”, Salonul „Bookfest” umple practic nevoia pentru un eveniment de profil organizat în prima parte a anului, de care au nevoie atât editorii și autorii, cât și cititorii.

Chiar dacă nu debordează de vizitatori în timpul zilei – un fapt de înțeles, având în vedere că mulți se află la muncă -, după ora 16.00 târgul începe să fie destul de animat, programul de vizitare prelungit până la ora 22.00 în zilele de 1 și 2 iunie fiind o idee foarte inspirată. Duminică, 3 iunie, programul de vizitare va fi între orele 10.00 și 20.00. Un alt demers lăudabil la care au recurs organizatorii „Bookfest” este și intrarea liberă a vizitatorilor.

Oferta editurilor prezente – destul de numeroase – este pe cât de variată, pe atât de tentantă, din standuri nelipsind prețurile promoționale duse, în unele cazuri, până la reduceri de 50%.

De asemenea, multe edituri au venit la „Bookfest” cu oferte „la pachet”, titlurile cuprinse fiind, în general, bine alese și acoperind tot spectrul editorial, de la cele de beletristică până la cele de specialitate sau pentru copii.

Ceea ce ne-a bucurat cu ocazia vizitei pe care am făcut-o joi, 31 mai, la „Bookfest” a fost numărul mare de copii la expoziție.

Respectând tradiția creată prin invitarea unei țări la fiecare ediție, “Bookfest” se bucură la ediția din 2012 de participarea Franței ca oaspete de onoare. Standul țării invitate a fost amenajat în pavilionul C3, aici fiind organizate evenimentele anunțate de Ambasada Republicii Franţei şi Institutul Francez.

Pentru toți cei care au de gând să-și completeze propria bibliotecă cu noutăți editoriale sau cu titluri mai vechi care le lipsesc, ori să asiste la lansări și întâlniri cu autorii de carte, precum și pentru toți cei care doresc să facă un cadou celor mici de 1 iunie, un drum la „Bookfest” este alegerea perfectă, programul de vizitare prelungit până spre miezul nopții fiind, cel puțin azi și mâine, unul foarte oportun unei vizite.

 

„Bookfest”, un produs cultural umbrit de TIBCO și Kidex

Pus în scenă în pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 din Complexul „Romexpo”, dar fără a ocupa întreg spațiul pus la dispoziție, „Bookfest” are o poziționare cumva dosită, mulți dintre vizitatorii care căutau locul de desfășurare a târgului având ceva dificultăți în găsirea intrării în halele amintite, intrarea fiind obturată de o construcție care adăpostește dispeceratul complexului și ceva terase cu mici și bere.

De altfel, în pavilionul central (A) al complexului „Romexpo” – acolo unde se ține târgul „Gaudeamus” în toamnă -, în această perioadă sunt organizate Târgul Internațional de Bunuri de Consum București (TIBCO) și Kidex, o expoziție de produse și servicii pentru nou-născuți, copii, viitoare mămici și părinți…

Un alt eveniment organizat în aceeași perioadă în ograda complexului Romexpo este și Târgul de Produse Tradiționale și Artizanat, înjghebat pe trotuarul din stânga aleii centrale, o idee care, departe de a fi ceea ce pare la prima vedere, adaugă o tentă de iarmaroc provincial unui spațiu expozițional european.

Pentru a viziona fotografiile din articol la o dimensiune mai mare, cliclk pe imaginea din dreapta titlului și utilizați săgețile laterale pentru a naviga între imagini.

Foto: Titi Amzăr ©2012 Print Magazin


Similar Posts:

16 recommended
comments icon0 comments
0 notes
695 views
bookmark icon

Write a comment...