Default

Canon intră pe piaţa imprimării foto

• Bookmarks: 15419


Canon Europe a lansat la începutul acestei luni la Londra echipamentul de producție foto cu jet de cerneală DreamLabo 5000. Acesta este primul produs Canon dedicat pieţei de producţie fotografică, făcând parte din strategia companiei de extindere a activităţii prin diversificare.

Canon afirmă că DreamLabo 5000, prin combinaţia calităţii imprimării imaginilor şi textele, dar şi datorită vitezei mari de imprimare, este o alternativă viabilă pentru tehnologia cu halogenură de argint, fapt care va revoluţiona piaţa fotografică și va stabili noi standarde de calitate în domeniu. Conform producătorului japonez, nou lansatul echipament este conceput pentru a oferi soluții zonei de aplicaţii cum sunt albumele foto, foto-calendarele, colaje foto şi a altor lucrări similare.

DreamLabo 5000 imprimă cu şapte culori (cyan, magenta, galben, negru, cyan foto, magenta foto și gri) care folosesc cerneluri pe bază de pigment, la o viteză de 20 de fotografii de format A4 în 72 de secunde, sau poate produce 40 de fotografii format 102 x 152 mm pe minut. Echipamentul încorporează tehnologia Full-Photolithography Inkjet Nozzle Engineering (FINE), capul de imprimare inkjet de înaltă densitate cu lățime de 305 mm permițând producerea imaginilor de înaltă calitate fotografică și a textelor detaliate necesare aplicațiilor din zona premium a industriei grafice și fotografice.

Ca detalii tehnice proprii acestui echipament, nespecificate în comunicatul internațional remis presei de către Canon, amintim următoarele:

– profilul de culoare al imaginilor folosite: RGB (sRGB / Adobe RGB)

– formatul de imprimare: minim 89 × 89mm – maxim 635 × 305 mm (formatul maxim lansat inițial a fost de 457 x 305 mm, urmând a fi extins la 635 mm);

– alimentarea cu hârtie: în role lățimi diferite în funcție de fiecare tip de hârtie. Mașina dispune de câteva sloturi pentru role;

– tipuri de hârtiei: luciosă (imprimabilă pe o față); satinată (imprimabilă pe ambele fețe) și alte tipuri, cu grosimi de până la 270 gmp;

– cerneala inkjet și hârtia pot fi schimbate în timpul imprimării;

DreamLab 5000 va fi disponibilă comercial în prima parte a anului 2012.

Conform declarațiilor lui Chris Gould, șeful departamentului de echipamente de producție foto de la Canon Europe, utilajul va fi comercializat în regiune la un preț de listă de cca. 420,000 Euro.

Cu o experienţă de 70 de ani în domeniul fotografic şi de 30 de ani în cel al imprimării digitale, Canon este singura companie care acoperă întregul spectru al fotografiei, de la captarea imaginii la redare, atât pentru consumatorii casnici cât şi pentru mediul profesional și cel industrial.

(Sursa: Canon)

Similar Posts:

15 recommended
comments icon0 comments
0 notes
419 views
bookmark icon

Write a comment...