Stiri

Carlsberg a prezentat prototipul „Green Fiber Bottle”

• Bookmarks: 19489


Proiectul „Green Fiber Bottle”, lansat în 2015 de compania Carlsberg, avansează. Recent, fabricantul de bere danez a prezentat, în premieră, prototipul sticlei ecologice realizată integral din fibră lemnoasă.

Danezii au lucrat la conceperea noului ambalaj cu specialiştii în ambalaje ai EcoXpac, în colaborare cu o fundaţie specializată în inovaţie şi cu universitatea tehnică din Copenhaga, cu scopul de a lansa produsul pe piaţă în 2018.

Fibră turnată din lemn gestionat durabil

 Sticla biodegradabilă prezentată de Carlsberg este fabricată din fibră de lemn turnată, realizată cu sprijinul celor de la compania specializată EcoXpac. Fibra folosită provine din exploatarea lemnului în manieră durabilă, potrivit reprezentanților companiei.  Ambalajul nou creat este mult mai ușor decât sticla clasică, va fi diferit atât la capitolul imagine, cât şi la atingere. Nu va fi transparent, ci opac, nu se va putea sparge şi va avea un aspect vizual de fibră lemnoasă.Reprezentanții Carlsberg și-au asigurat clienţii că gustul berii nu va suferi modificări prin utilizarea noilor ambalaje. Mai mult, în noile sticle, berea va rămâne mai mult timp rece decât dacă ar fi fost păstrată în doze de aluminiu.

„Sticlele din fibră lemnoasă vor fi integrate în sistemul de gestiune al deșeurilor proprii, la fel ca și clasicele recipiente din sticlă sau dozele din aluminiu. Când proiectul se va finaliza, noul tip de ambalaj va reprezenta o verigă importantă în demersul nostru către o economie circulară, fără deșeuri. Sticla din fibră lemnoasă, care va avea și capacul din același material (la care se vor adăuga și alte elemente din etapa de ambalare), va avea ca efect reducerea consistentă a consumului de energie în procesul de producție”, au anunțat reprezentanții companiei într-un comunicat.

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
489 views
bookmark icon

Write a comment...