Default

CIP4 oferă un standard JDF pentru tiparul digital

• Bookmarks: 23566


Printing Industries of America (PIA) și asociația internațională pentru standardizare CIP4 (prescurtare pentru „The International Cooperation for the Integration of the Processes in Prepress, Press and Postpress”) anunță disponibilitatea standardului de Certificare a Produselor conforme JDF folosite în procese de Tipărire Digitală Integrată.

Certificarea pentru Tipărirea Digitală Integrată este aplicabilă tuturor sistemelor de imprimare digitală color precum și celor monocrome de tip duplex, sisteme care pot include, de asemenea, și capabilități de finisare in-line.

Astfel, echipamentele certificate a fi conforme procesului de Tipărire Digitală Integrată au abilitatea de a monitoriza fiecare operație executată de o mașină digitală certificată și de a raporta informațiile cu ajutorul capabilităților sale JDF și JMF. Aplicația software poate folosi apoi datele monitorizărilor pentru a determina volumul de muncă prestat pentru o anumită lucrare, permițându-le tipografiilor să calculeze cu exactitate costul total al unei lucrări, fapt care îmbunătățește precizia și viteza facturării.

Mark Bohan, vicepreședinte pentru tehnologie și cercetare al Printing Industries of America, a declarat că: „Toți tipografii vor atât o facturare cât mai precisă și rapidă a lucrării, cât şi o scurtare a termenului de încasare. Produsele care obțin certificare JDF pentru procese de Tipărire Digitală Integrată vor fi foarte importante pentru tipografii pe măsură ce producția lor bazată pe imprimarea digitală evoluează și se maturizează.”

În același timp, oficialul PIA mai consideră că „tipărirea digitală este principalul segment cu potențial de creștere pentru industria de profil, iar automatizarea proceselor bazate pe JDF a redus costurile și a îmbunătățit în mod spectaculos productivitatea a mii de tipografi. Iar combinația dintre cele două este impresionantă”.

(Sursă: Asociația CIP4)

Similar Posts:

23 recommended
comments icon0 comments
0 notes
566 views
bookmark icon

Write a comment...