Stiri

„Flying JobChange” de la KBA, onorat de PIA cu premiul InterTech 2011 pentru Tehnologie

• Bookmarks: 20478


Producătorul german de utilaje de tipar offset Koenig & Bauer (KBA) anunță că a fost distins de către organizația Printing Industries of America (PIA) cu prestigiosul premiu InterTech 2011 pentru Tehnologie acordat pentru tehnologia sa „Flying JobChange”. Premiul le va fi înmânat oficialilor KBA cu ocazia Galei din 2011 a ”Premier Print Awards” și „InterTech Technology Awards”, care vor avea loc pe 11 septembrie la Marriott Chicago Downtown, în perioada desfășurării Graph Expo. „Flying JobChange” este cel de-al patrulea produs KBA care câștigă mult râvnitul premiu InterTech pentru Tehnologie oferit de Printing Industries of America, acesta adăugându-se premiilor InterTech obținute de mașina de tipar în format foarte mare Rapida 205, presa de format mic Genius 52 UV și de sistemul de alimentare fără opritor lateral DriveTronic SIS.

„Flying JobChange” face procesul tipăririi mai rapid și mult mai eficient. Pentru fiecare lucrare nouă, plăcile pot fi schimbate din mers la impresionanta viteză de 10.000 de coli/oră, mașina putând fi apoi accelerată la viteza de producție de 18.000 de coli/oră (în funcție de configurația utilajului). Acest lucru înseamnă că nu există opriri pentru pregătirea mașinii, producția putând fi dusă la bun sfârșit fără întreruperi.

Flying JobChange:

• reduce drastic timpii de producție și opririle mașinii, permițându-i astfel mașinistului să pregătească mașina la parametrii următoarei lucrări în timp ce aceasta încă tipărește;

• oferă, practic, un timp de pregătire zero;

• este perfect pentru tiraje extrem de reduse;

• permite derularea mai multor procese în același timp, fără a necesita oprirea mașinii;

• tipărirea; mașina continuă să funcționeze în timpul procesului.

„«Flying JobChange» este atât de productiv încât îi poate permite unei tipografii, în mod real, să înlocuiască trei mașini de tipar cu o singură presă Rapida 106 în format 70 x 100, grație avantajelor semnificative oferite producției”, spune Chris Travis, director pentru tehnologie la KBA America de Nord. „Acest randament permite obținerea unor economii majore cu utilitățile, spațiul destinat mașinilor, consumabilele, forța de muncă și multe altele”, a mai adăugat managerul de la KBA.

Tehnologia „Flying JobChange” include module de automatizare – precum cel pentru schimbarea simultană a plăcilor -, caz în care sistemul montează toate plăcile în același timp în intervalul dintre lucrări. Acesta este echipat, de asemenea, cu KBA Plate-Ident, un cod matricial 2D plasat pe partea din față a plăcii prin care sistemul identifică dacă placa corectă se află pe grupul de tipar corespunzător și, în același timp, transmite informații legate de lucrare către mașină pentru funcțiile de presetare. Toate aceste funcții conduc la creșterea producției, obținerea unei calități mai bune a tiparului, precum și la o flexibilitate mai mare în ceea ce privește suportul tipăribil și formatul.

Organizația „Printing Industries of America” (PIA) este cea mai mare asociație profesională a artelor grafice din întreaga lume, aceasta reprezentând o industrie care însumează aproximativ un milion de angajați și servind interesele a mai mult de 10.000 de companii membre. Prin intermediul filialelor sale, PIA pune la dispoziție produse și servicii care îmbunătățesc dezvoltarea, eficiența și profitabilitatea membrilor săi și a industriei grafice prin intermediul promovării intereselor, a educației, cercetării și informațiilor tehnice.

(Sursă: KBA)

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
478 views
bookmark icon

Write a comment...