Default

KBA a lansat un sistem complet automat de transfer al plăcilor offset

• Bookmarks: 19519


Producătorul german de maşini offset de tipar KBA a lansat pe piaţă PlateTrans, sistemul său de transfer al plăcilor de tipar offset care înlătură nevoia contactului uman cu forma de tipar între prepress şi maşina de tipar. Dispozitivul a fost prezentat în premieră în cadrul IFRA Expo desfăşurat la începutul acestei luni la Viena. În funcţie de configuraţia aleasă, sistemul automatizează total sau doar parţial transferul plăcilor de la locul expunerii, în departamentul de pre-press, până pe maşina de tipar.

În prima etapă, plăcile expuse sunt preluate de la maşina de ştanţat şi îndoit de KBA PlateSorter, un sistem robotic de top greifer, iar apoi sunt identificate prin intermediul unui sistem de cod de bare.

Vehiculul transport, KBA PlateTrain, poate avea până la cinci magazine de alimentare, dintre care unul este rezervat plăcilor folosite care sunt eliminate din turnul de imprimare.

Potrivit KBA, erorile frecvente de montare incorectă a plăcilor pe maşină sunt virtual eliminate cu ajutorul acestei automatizări. În acelaşi timp, responsabilii KBA susţină că sistemul funcţionează cu succes deplin pe maşina rotativă waterless Cortina, unde sunt necesare schimbări frecvente ale plăcilor.

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
519 views
bookmark icon

Write a comment...