Stiri

Fabrica de plăci ofset Fujifilm din Olanda devine cea mai mare din întreaga lume

• Bookmarks: 18414


Fujifilm Corporation a inaugurat pe 8 decembrie 2011 la fabrica din Tilburg, Olanda, noua linie de fabricație a plăcilor CTP, ca răspuns la creșterea cererii acestui tip de plăci pentru tiparul offset. Conform Fujifilm, linia de producție PS10 va deveni operațională la începutul lunii ianuarie, noul spațiu de producție acoperind o suprafață de 19.000 de metri pătrați. La ceremonia de inaugurare au participat înalte oficialități olandeze, în frunte cu Prințul moștenitor Willem-Alexander (Prinț de Orania-Nassau). Panglica noii linii de fabricație PS10 a fost tăiată de Prințul Willem-Alexander împreună cu Shigetaka Komori, Președinte și CEO al Fujifilm Corporation.

Willem-Alexander, Prințul moștenitor al Olandei, alături de Shigetaka Komori, președintele Fujifilm Corporation.

Fujifilm declară că aceasta va fi cea mai mare unitate de producere a plăcilor de tipar din lume, aici urmând să se producă toate tipurile de plăci CTP, inclusiv recent lansatul model Pro-T3. Reprezentanții companiei mai spun că Fujifilm va mai prezenta un nou tip de plăci offset la drupa, a căror tehnologie de fabricare este deja implementată aici.

Willem-Alexander, Prințul moștenitor al Olandei, asistă la darea în funcțiune a liniei de fabricație PS10.

Linia de producție încorporează tehnologia Multigrain V, un patent Fujifilm de procesare a suprafaței care face posibilă asigurarea unei calități constante a plăcilor CTP, de durabilitate ridicată și capabile să reproducă imagini de înaltă definiție.

De asemenea, această capacitate de producție este echipată cu sistemul Co-generative Thermal Oxidizer (CTO) al Fujifilm, care folosește căldura generată în producție la obținerea curentului electric, reducând emisiile anuale de CO2 cu cca. 5.500 de tone, comparativ cu liniile convenționale de producție. Fujifilm din Olanda, țara morilor de vânt, mai deține local cinci turbine eoliene, complex care a fost finalizat la sfârșitul lunii noiembrie 2011. Acestea pot produce până la 2 MW de energie, reprezentând în prezent aproximativ 20% din energia electrică utilizată la fabrică.

În cifre, linia de fabricație PS10 are 330 m lungime, 35 m lățime și o înălțime de 22 m, la construcția sa fiind folosite 850 tone de oțel și 5.500 de metri cubi de beton.

Investițiile totale făcute de Fujifilm în această fabrică, inclusiv în turbinele eoliene, depășesc 100 de milioane de euro.

Odată cu digitalizarea procesului de realizare a plăcilor, piața tiparului a cunoscut o creștere puternică a cererii de plăci CTP, care permit transferarea directă a textelor și imaginilor digitale pe plăcile de tipar, fără a se mai utiliza filme de transfer. Împreună cu amplificarea gradului de conștientizare a mediului, crește și cererea de soluții care să genereze cât mai puține deșeuri chimice, așa cum sunt și sistemele CTP.

(Sursă: Fujifilm)


Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
414 views
bookmark icon

Write a comment...