Default

Premieră mondială: Roland 900, XXL cu inversor

• Bookmarks: 15430


Tipografia Himmer AG din Augsburg, Germania, va inaugura prima maşină din lume în format 8 de tipar, utilată cu sistem inversor.

Numărătoarea finală a început: prima maşină de tipar din lume în format 8, cu sistem de contra-tipar, este gata să intre în producţie la tipografia Himmer AG din Augsburg, Germania. După cum informează manroland în comunicatul remis presei, Roland 900 XXL a trecut cu brio testele foarte dificile de tipar impuse de clientul german.

Sistemul de contra-tipar al Roland 900, XXL, care are un format de maşină de 1310 x 1870 mm, revoluţionează tipărirea offset plană: noi standarde de referinţă pot fi acum stabilite pentru tipărire şi finisare. Pentru o finisare fără probleme, sistemul Roland InlineSlitter, dispus la eliminare, permite procesarea colilor de tipar pe maşinile standard de fălţuire.

Himmer Ag este un client cu pretenţii deosebite. Fiind una dintre cele mai importante tipografii de carte din zona de sud a Germaniei, aşteptările clientului de la noua maşină de tipar sunt pe măsură. Iar avantajele oferite de presa de tipar în format 8 cu inversor sunt evidente: scurtarea timpului de producţie prin tipărirea ambelor feţe ale colii într-o singură trecere, fără a mai fi nevoie de o a doua pregătire a maşinii pentru tipar – inclusiv a spălării – şi eliminând procesul de de-pudrare a colilor, conduce la o simplificarea a sistemului logistic şi organizatoric. Un alt avantaj important constă în economia de spaţiu – eliminând depozitarea lucrărilor semi-tipărite, care aşteaptă intrarea în tipar pentru a doua faţă. Avantajele organizatorice sunt generate de eliminarea programării separate pentru tipar a celei de-a doua faţă a colilor.

Aşa cum declară manroland, nu există compromis calitativ cu Roland 900, XXL utilată cu inversor – iar acest lucru este deja vizibil: tipografia Himmer este extrem de satisfăcută cu primele rezultate obţinute odată cu imprimarea pe hârtie cretată mat, a unui catalog de mobilier.

În imagine: personalul tipografiei Himmer cu ocazia testelor de recepţie a maşinii Roland 900, XXL, prima presă de tipar în format 8 cu inversor. De la stânga: Roman Preuss, Project Manager Himmer AG; Hans-Jürgen Lind, Project Manager şi Product Manager Large-Format la manroland AG; Marcus Fischer, membru în Comitetul Executiv al Himmer AG; şi Klemens Kemmerer, Vice President Sheetfed R&D al manroland AG.

Fotografie: Romy Fleischer.

(sursă: comunicatul de presă manroland)

Similar Posts:

15 recommended
comments icon0 comments
0 notes
430 views
bookmark icon

Write a comment...