Default

Curs de serigrafie organizat de EDCG cu tema “realizarea ecranelor serigrafice destinate policromiilor”

• Bookmarks: 181047


La începutul lunii octombrie, compania EDCG (Electronic Design & Consulting Group), unul dintre cei mai cunoscuţi furnizori de materiale şi soluţii pentru serigrafie şi tampografie din România, a organizat  împreună cu furnizorii săi elveţieni Sefar AG (producător mondial de site serigrafice) şi Fotec AG (producător de emulsii serigrafice) un curs pentru pregătirea ecranelor şi imprimării serigrafice a policromiilor.

Cursul intensiv, susţinut pe parcursul a două zile de Adrian Gasser, consultant tehnic al Sefar AG şi Peter Dändliker, consultant tehnic al Fotec AG, artist şi imprimator cu o îndelungată experienţă în serigrafie, a acoperit întreg spectrul problematicii imprimării serigrafice – accentul punându-se pe elementele de prepress şi pe pregătirea corectă a ecranelor serigrafice pentru evitarea efectului de Moiré la imprimarea policromă şi a semitonurilor.

Cu toate că serigrafia pierde continuu teren în faţa tehnologiilor digitale de imprimare, cursul s-a bucurat de prezenţa unui număr surprinzător de mare de participanţi, lucru care a făcut ca spaţiul pus la dispoziţie de EDCG să fie aproape neîncăpător.

Este de remarcat modul ingenios în care cei doi specialişti elveţieni au susţinut prezentările – expuneri tehnice teoretice combinate la intervale de maxim două ore cu demonstraţii practice în atelierele şi laboratoarele EDCG. Expunerile, departe de a fi fost plictisitoare, s-au desfăşurat într-o notă degajată, condimentată de umorul fin al domnului Dändliker, subliniind în cea mai mare parte necesitatea respectării condiţiilor tehnice specifice care stau la baza procesului imprimării serigrafice policrome, înţelegerea limitărilor şi posibilităţilor tehnologice, evitarea fenomenului de Moiré etc.

Pentru a fi siguri că nimeni nu va uita prea curând cele învăţate, echipa EDCG şi “profesorii” elveţieni au oferit cursanţilor o mapă cu prezentarea cursului, atât în variantă tipărită cât şi pe suport digital. Aceeaşi mapă stă la dispoziţia tuturor celor interesaţi.

Trebuie subliniat că, dincolo de cursurile periodice pe care EDCG le oferă celor care au ales să ducă mai departe arta serigrafiei, echipa condusă de aproape 20 de ani de doamna Monica Ponta pune la dispoziţie, contra cost, şi singurul manual complet de serigrafie în limba română realizat împreună cu specialiştii Sefar AG.

Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1047 views
bookmark icon

Write a comment...