Default

De la 1 septembrie Sappi creste preturile pentru sorturile dublu cretat si offset

• Bookmarks: 20457


Conform anuntului trimis clientilor sai de Sappi, liderul mondial pe segmentul hartiei cretate va fi nevoit sa creasca preturile de la 1 septembrie 2010, cu cel putin 7% pentru hartia dublu cretata si respectiv 10% pentru cea offset, modificarile fiind valabile atat pentru coli cat si pentru role.

Masura anuntata vine pe fondul cresterii continue a costurilor pentru materii prime si nu numai, care a dus treptat la niveluri inacceptabil de mici ale profitului in intreaga industrie a hartiei si cartonului. Energia, lemnul si costurile de transport, care reprezinta partea cea mai importanta a cheltuielilor de productie in industria celulozei si hartiei, au avut cresteri accelerate, urmand trendul pretului ascendent al celulozei.

Totodata, un alt motiv evocat de oficialii Sappi este faptul ca preturile hartiei cretate inca nu au revenit la niveluri sustenabile, iar preturile din Europa sunt in continuare prea mici, in pofida folosirii la maxim a capacitatilor – urmare a valului de inchideri ale unitatilor de productie in ultimii doi ani.

Desi Sappi se asteapta ca gradul de ocupare a capacitatilor sa ramana la un nivel ridicat si pe viitor, marjele se vor pastra la un nivel riscant de scazut datorita cresterilor permanente ale costurilor cu materii prime si servicii.

Sappi va aplica noile preturi ale hartiei dublu cretate si ale celei offset, tuturor livrarilor onorate dupa 1 septembrie.

(sursa: RISI)

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
457 views
bookmark icon

Write a comment...