Default

Dolce far niente

• Bookmarks: 32549


Text scris din concediu. Din concediul altora, mai exact, că mai toată industria noastră (sau cel puțin factorii de decizie) pare plecată în concediu de prin iunie și nu dă semne că s-ar întoarce mai devreme de sfârșitul lui august. Noi am încercat la telefon și n-a mers, singurul loc în care îi mai vedem din când în când pe cei cu care vrem să stăm de vorbă este Facebook, unde ne zâmbesc prin tot felul de poze de prin tot felul de destinații estivale. E bine că măcar ne distrăm. Sau o parte se distrează, pentru că alții scriu, iar alții organizează târguri vara asta.

V-am pregătit un număr care nu e de vacanță pentru noi, ci pentru dumneavoastră.  În el puteți descoperi cifrele pe care le estimează specialiștii în piața media într-un studiu anual dedicat acestei teme, dar și ce prevede viitorul ceva mai îndepărtat pentru industria noastră din punct de vedere tehnologic. Ca de obicei, n-am neglijat nici starea generală a economiei, în timp ce segmentul ambalajelor, după cum puteți vedea, este și el din ce în ce mai prezent la noi în revistă.  Am dedicat materialul cover story unuia dintre evenimentele care sunt  cel puțin în top trei anul acesta în industria poligrafică românească, alături de inițiativele educaționale ale Universității Politehnica București și ale Asociației Tipografilor „Transilvania”: Târgul Print & Sign 2014. O ediție cu așteptări mari, poate cele mai mari de până acum, cu siguranță cele mai mari din ultimii cinci ani, oricum. Și cu multe planuri ambițioase ale organizatorului, aflate chiar de la acesta în persoană, pentru că am reușit să-i mai smulgem câteva secrete Cameliei Buda cu ocazia ultimei noastre discuții. Asta, ca să știți ce vă așteaptă după vacanță, când vă întoarceți acasă.

Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să vă urăm o continuare plăcută a acestei vacanțe prelungite.  Sau poate-am fost malițioși  la început când am vorbit de distracție, știm că o industrie în tranșee cum e a noastră cere și perioade de odihnă și refacere. De muncit am aflat cine muncește peste vară, despre mulți dintre aceștia, după cum spuneam, veți putea citi la interior. Dar cu o întrebare la care să reflectăm rămânem și noi între ediția aceasta a Print Magazin și următoarea: cu atâta lume plecată în vacanțe, cine mai face bani?

Similar Posts:

32 recommended
comments icon0 comments
0 notes
549 views
bookmark icon

Write a comment...