Default

EFI anunţă imprimanta pentru textile Vutek TX3250r

• Bookmarks: 20394


EFI a anunţat de curând lansarea imprimantei pentru materiale textile EFI TX3250r, un echipament care vine în întâmpinarea interesului crescut pe care-l manifesta piața de profil. Cu o lăţime de imprimare de 3,2 m, conceptul echipamentului derivă din cel al maşinii EFI FabriVu, utilaj prezentat pentru prima oară în 2002.

Bazat tehnologia de imprimare dye sublimation, maşina pigmentează direct fibrele, metodă despre care compania afirmă că oferă culori mai intense decât folosind alte soluţii consacrate în domeniu.

Noul model imprimă cu opt culori, la o viteză între 42 și 84 mp/h. Pe anumite materiale, precum suporturile rigide sau flexibile acoperite cu poliester, maşina are capacitatea să imprime chiar 100 mp/oră. Astfel, materialul de steag poate fi printat la această viteză la rezoluţie mare, pe ambele feţe, cu o excelentă saturaţie a culorilor. Totodată, calitatea imprimării permite anumitor materiale să poată fi împăturite fără a lăsa urme.

Guz Gecht, director executiv al EFI, a afirmat că introducerea lui TX3250r poate ajuta la „depăşirea barierei de cost existentă în cazul lucrărilor de signalistică pe suporturi textile.”

Procesul de imprimare folosit de TX3250r nu degajă mirosuri, beneficiu care lărgeşte gama de locuri în care aceasta poate fi amplasată, inclusiv pentru funcţionarea în mod continuu.

Echipamentul poate fi folosit cu excelente rezultate împreună cu sistemele Klieverik de imprimare cu cilindru de transfer, la producţia de bannere, POSM şi steaguri. În plus, noua soluţie EFI este utilizabilă în domeniul designului de interior, inclusiv la aplicaţii de producere a tapetului şi la cele pentru decorarea mobilierului.

EFI va expune şi va demonstra capabilităţile echipamentul TX3250r în aprilie, la expoziţia Sign & Digital UK, organizată la Birmingham. Maşina va fi integrată într-un flux care mai cuprinde un utilaj de cusut Solent, iar ca materiale, gama completă de suporturi textile de la Georg + Otto Friedrich KG, din care majoritatea sunt reciclabile.

(Sursă: EFI)

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
394 views
bookmark icon

Write a comment...