Stiri

Expo Plast 2013 își deschide porțile

• Bookmarks: 14447


În foarte scurt timp, în perioada 18 – 21 septembrie 2013, va avea loc la Romaero Băneasa târgul Expo Plast – unica expoziție din România dedicată industriei de mase plastice. Ca o avanpremieră și o provocare de a participa la acest eveniment, Euroexpo și Asociația Patronală a Prelucrătorilor de Mase Plastice din România (ASPAPLAST) – aceștia fiind și organizatorii târgului – au oferit ieri, 5 septembrie 2013, celor interesați Forumul Expo Plast 2013.

La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor de stat abilitate în domeniu, ai asociațiilor de profil, ai producătorilor, ai colectorilor și reciclatorilor, ai institutelor de cercetare și de învățământ etc. Cei aproximativ 60 de invitați au reprezentat toate domeniile de activitate din această industria de materiale plastice ce are în prezent o pondere de 5,14% din totalul industriei prelucrătoare din țara noastră. Subiectele de discuție au fost diverse și au cuprins cele mai mari realizări și probleme din acest sector economic.

În cadrul conferinței au fost abordate subiecte importante din industria prelucrării de mase plastice din România, domeniu care a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii ani, în ciuda perioadei economice dificile. S-a vorbit despre problemele cu pregătirea specialiștilor care sunt pe cale de dispariție și despre necesitatea colaborării dintre asociații, agenți economici și instituții de învățământ pentru rezolvarea acestor probleme, despre importanța domeniului auto (Dacia, Ford, dar și ceilalți care produc piese) în consumul de mase plastice, despre dezinteresul din domeniu pentru cercetare și dezvoltare, despre ajutorul și sprijinul pe care trebuie să le acorde statul prin instituțiile sale (inclusiv metode de finanțare), despre problemele din sectorul de colectare și reciclare a ambalajelor din mase plastice șamd. Organizatorii se declară convinși că se anunță un târg util și constructiv.

Similar Posts:

14 recommended
comments icon0 comments
0 notes
447 views
bookmark icon

Write a comment...