Default

Grevă în şase fabrici de hârtie din Suedia

• Bookmarks: 25539


Conform publicaţiei Nordic Paper Journal din 16 aprilie, Sindicatul Suedez al Lucrătorilor din Industria Hârtiei a anunţat întreruperea totală a lucrului în şase fabrici de celuloză şi hârtie din Suedia.

Aproximativ 3.000 de muncitori de la şase fabrici de celuloză şi hârtie din Suedia protestează prin grevă, producţia la aceste fabrici fiind complet oprită.

Greva afectează  fabricile de hârtie Södra Cell Värö, Billerud Skärblacka, Stora Enso Skoghall, Korsnäs Gävle, Iggesund şi SCA Munksund.

Conform datelor publicate în publicaţia mai sus menţionată pierderile financiare ale producătorilor afectaţi de grevă vor fi destul de mari – costurile oscilând între 50 şi 100 de milioane de Coroane Suedeze (SEK), aproximativ 6.9 – 13.9 milioane de USD, pentru fiecare zi.

Per Lindberg, CEO al Billerund, a declarat că “este o situaţie extrem de nefericită că Sindicatul Lucrătorilor din Hârtie au decis să oprească activitatea fabricii Skärblacka, care este foarte importantă atât pentru Billerud cât şi pentru clienţii companei” adăugând că “această acţiune va fi în detrimentul clienţiilor cheie ai companiei în aceea măsură ca şi pentru oportunităţile de noi angajări de personal la fabrică.”

Sindicatul Lucrătorilor din Industria Hârtiei, “Pappers”, a transmis un alt aviz de grevă pentru alte şase fabrici, în cazul în care că nu se va ajunge la un acord între sindicat şi “Skogsindustrierna”, Federaţia Industriei Forestiere din Suedia, ca asociaţie a angajatorilor.

Fabricile notificate pentru grevă sunt Smurfit-Kappa Kraftliner Piteå, SCA Obbola, Korsnäs Frövi, Stora Enso Fors, Billerud Gruvön şi Södra Cell Mönsterås. Aceast aviz va fi pus în practică pe 26 Aprilie, în caz de eşec al negocierilor.

Această acţiune va intensifica problemele globale din industria hârtiei, atât din punctul de vedere al creşterii preturilor de producţie cât şi al stocurilor.

(sursa: Nordic Paper Journal)

Similar Posts:

25 recommended
comments icon0 comments
0 notes
539 views
bookmark icon

Write a comment...