Default

Au încetat grevele din fabricile de hârtie suedeze

• Bookmarks: 25604


Greva din cele şase fabrici de hârtie din Suedia a încetat după 11 zile de oprire a lucrului. Sindicatul lucrătorilor au renunţat la protest chiar cu puţin timp înainte să înceapă cea de-a doua greva anunţată de sindicalişti pentru încă alte şase fabrici, în cazul în care negocierile cu patronatul s-ar fi soldat cu un eşec.

“Svenska Pappers” (Sindicatul Suedez al Lucrătorilor din Industria Hârtiei) şi “Skogsindustrierna” (Asociaţia Lucrătorilor din Industria Forestieră Suedeză) au caracterizat acordul obţinut, ca fiind încheiat în “termeni foarte buni pentru contractul colectiv de muncă”. Conform informaţiilor prelevate din presa suedeză, părţile au stabilit o mărire a salariilor cu 3,3%, valabilă pentru următoarele 22 de luni. Prima majorare salarială va deveni efectivă de la 1 iunie 2010, urmând ca cea de-a doua să intre în vigoare la 1 aprilie 2011. Totodată, sindicatul “Pappers” a obţinut o lună suplimentară plătită pentru concediul de maternitate/paternitate al membrilor săi.

Încetarea grevei permite reînceperea producţiei în cele şase fabrici afectate: SCA Kraftliner Munksund, Holmen Iggesund, Stora Enso Skoghall Mill, Korsnäs Gävle, Södra Cell Värö şi Billerud Skärblacka.

Jonas Nordlund, directorul de comunicare al Stora Enso Suedia a declarat: “În acest moment, principala noastră prioritate este să normalizăm producţia fabricii Skoghall pentru a continua să-i servim pe clienţi. Ne bucurăm că fabrica Fors, care se pregătea de grevă, nu a trebuit să oprească producţia. Oricum, este cert că există riscul ca această grevă să fi afectat încrederea clienţilor în noi”.

Din declaraţiile aceluiaşi oficial al Stora Enso, aflăm că toate pierderile înregistrate din cauza grevei vor fi compensate de Confederaţia Întreprinzătorilor din Suedia (Svenskt Näringsliv).

(sursa: Nordic Paper Journal)

Similar Posts:

25 recommended
comments icon0 comments
0 notes
604 views
bookmark icon

Write a comment...