Default

Gutenberg și-a păstrat titlul, învingând cu 4-0 Everest

• Bookmarks: 4372


„Imprimeriile Gutenberg” au câștigat sâmbătă, 4 iunie 2011, cea de-a doua ediție a Cupei Tipografilor Agressione la Fotbal. Echipa condusă de pe margine, dar și din teren de patronul Viorel Chinescu și-a apărat titlul obținut la ediția din 2010 a Cupei Tipografilor, când a învins, tot în finală, aceeași echipă pe care a avut-o adversar și anul acesta. Astfel, la capătul unei partide viu disputate, tipografia Gutenberg a bătut categoric cu 4-0 echipa tipografiei Everest, golurile fiind marcate de Marius Mircică (hattrick) și Marcel Topai.

„Imprimeriile Gutenberg” au câștigat ediția din 2011 a „Cupei Tipografilor Agressione la Fotbal”


Finala s-a repetat, scorul a fost mai categoric

Dacă finala din 2010 (Gutenberg – Everest 5-3), a Cupei Tipografilor organizată de Agressione Group, a fost extrem de echilibrată, partida de sâmbătă, 4 iunie 2011, dintre aceleași echipe calificate în ultimul act al competiției, tipografiile Gutenberg și Everest, a avut un câștigător fără drept de apel. Deși, în prima parte, meciul a fost echilibrat, înregistrându-se un scor strâns la pauză, 1-0 pentru Gutenberg, după aceea oamenii patronului Viorel Chinescu s-au desprins clar, reușind încă trei goluri.

Atacantul Marius Mircică, „bulduzerul” echipei Gutenberg


Finala a debutat cu o dominare a celor de la Everest. Imediat, Gutenberg a ripostat prin două șuturi periculoase ale lui Mircică, care se anunța de altfel unul dintre cei mai buni jucători ai meciului, prin tehnică și clarviziune în joc. Atacantul celor de la Everest, Aurelian Ursu, golgheterul turneului, a avut o ocazie rarisimă, șutând pe lângă poartă din poziție ideală.

Cu 17 goluri marcate, Aurelian Ursu (primul din stânga) a fost desemnat golgeterul „Cupei Tipografilor” din 2011

Everest a mai avut un șut periculos, scos însă de portarul celor de la Gutenberg. Câteva minute, cele două echipe s-au jucat cu ocaziile, cei doi portari ieșind în evidență. Pe final de repriză, Marius Mircică primește o pasă excelentă de pe stânga și împinge mingea în poartă. 1-0 pentru Gutenberg.

Chiar dacă a tras din greu în finală, Everest n-a reușit să surclaseze echipa lui Viorel Chinescu

După pauză, Everest încearcă să revină în joc, dar Gutenberg a luat deja frâiele partidei. Același Mircică mai dă două goluri, reușind un hattrick. Ambele goluri au fost opera unui joc combinativ, în care servanții au pasat ca la carte pentru nr. 9, Marius Mircică, cel mai bun de la Gutenberg. În acel moment, pe teren nu mai era decât o singură echipă: câștigătoarea de anul trecut și favorita de anul acesta. Pe final, când zarurile erau aruncate, iar fotbaliștii, fără vlagă pe o căldură insuportabilă, Marcel Topai stabilește scorul final, Gutenberg – Everest 4-0, declanșând fiesta în tabăra învingătorilor.

Ca și în 2010, echipa tipografiei Everest obține titlul de vicecampion. Deși a pierdut în finală, Dan Abraham, patronul de la Everest (al treilea din stânga, în alb), și-a recompensat jucătorii cu câte 100 de Euro fiecare…

Echipele celor două finaliste au fost compuse din următorii jucători: Gutenberg: Ionuț Tudorache (portar), Nicolae Mandache, Marcel Topai, Mihai Gelu Palici, Marian Matei, Florin Nicolae, Marian Ardeleanu, Răzvan Coman, Marius Mircică, Viorel Chinescu – jucători de câmp. Everest: Jean Cristache (portar), Cristian Anca-Gheorghiu, Tudor Marian, Ioan Matei, Mihai Calotescu, Marius Stancu, Aurelian Ursu, Sorin Bărăuță, Dan Munteanu – jucători de câmp.

Bătaia cu șampanie între jucătorii învingători nu putea lipsi la „Cupa Tipografilor”…


Coresi a prins locul trei grație portarului și galeriei!

Și cele două echipe care au jucat finala mică, tipografia Best Print și CNI Coresi, s-au numărat printre favorite la începutul turneului, practicând un joc pe cât de spectaculos, pe atât de eficient. Chiar în primul minut de joc, Coresi reușește deschiderea scorului prin Lucian Petcu, după câteva driblinguri de efect și un șut plasat. Imediat, portarul celor de la Coresi, George Opaină, le dă încredere coechipierilor, scoțând câteva mingi grele pe care scria gol. Best Print cade psihic, iar echipa Coresi ridică scorul la 2-0. Atacantul Victor Enache este bine găsit pe stânga cu o pasă și șutează imparabil pe colțul lung al portarului. Best Print ratează șansa de a reduce din diferență, nr. 3, C. Vădman, driblând portarul advers, dar șutând pe lângă poartă. Până la pauză, Coresi mai marchează o dată, prin Alexandru Filimon, cu un șut plasat în stânga portarului. În timpul meciului, galeria numeroasă a celor de la Coresi se manifestă extrem de zgomotos, împrumutând și adaptând câteva din scandările preferate ale fanilor echipelor bucureștene: „Pe ei, pe ei, pe mama lor!”, „Avem echipă, avem valoare!”, „Ole, Ole, unde ești Best-Print-ule!” etc.

În finala mică, Best Print vs. C.N.I. Coresi (2 – 5), portarul George Opaină (Coresi) a fost într-o formă de zile mari.


După pauză, meciul pare mai echilibrat. Coresi ridică scorul la 4-0, Alexandru Pintilei șutând din prima fără ca portarul advers să aibă vreo reacție. Colegul său Filimon putea duce scorul la 5-0, dar a ratat singur cu portarul. Best Print se trezește din amorțeală și, după câteva ratări, marchează două goluri pe fondul relaxării echipei adverse, prin E. Malancu și Stanciu. Scorul final, 5-2 pentru Coresi, îl stabilește același Alexandru Filimon printr-un contraatac clasic și finalizare ca în curtea școlii.

Oarecum bugetari, jucătorii echipei din fosta „Casa Scânteii” au dat clasă multor echipe ale tipografiilor private, clasându-se pe locul 3.

Loturile echipelor care au jucat finala mică au fost următoarele: Coresi: George Opaină (portar), Alexandru Dumitru, Eduard Ilea, Alexandru Pintilei, Victor Enache, Ștefan Niculae, Alexandru Filimon – jucători de câmp. Best Print: M. Răducanu (portar), C. Ciobanu, C. Vădman, O. Bojescu, Stanciu, I. Crețu, E. Malancu, D. Truică, Mierloiu, V. Alexandrescu.

Deși au avut un lot mai tânăr, echipa Best Print a luptat din greu cu „purii” de la Coresi


Patronii au luat berea deși au pierdut!

Meciul dintre organizatori și patroni a avut de toate: încrâncenare, ratări uriașe, gâfâieli, vedetisme, joc la întâmplare, râsete, schimbări dese, faulturi mai mult sau mai puțin intenționate, dar și driblinguri de efect și pase de geniu. Cam puține, e drept, dar… Partida a fost extrem de disputată, scorul final fiind de 4-4. După loviturile de departajare, scorul, per total, a fost de 9-8 pentru organizatori. Cu toate acestea, baxurile de bere pentru acest meci, cumpărate de organizatori, au fost dăruite învinșilor, adică patronilor!

Ca și anul trecut, înainte finalei mici și a celei mari, patronii tipografiilor care au evoluat în „Cupă” au disputat un meci demonstrativ împotriva echipei organizatorilor. Pe rândul de sus, de la stânga la dreapta: Marius Timbuș (Grup Tico România), Ionuț Florescu (Best Print), Ovidiu Lăpuște (Agressione Group), Viorel Chinescu (Gutenberg), Cosmin Timbuș (Grup Tico România), Dominic Waldman (Sothis Print), George Opaină (C.N.I. Coresi), Cosmin Pavel (Agressione Group), Mihai Florescu (Best Print), Adi și George Petroșel (Agressione Group), Dan Abraham (Everest), Carlo (Printman) și Gigi Nicolae (Sothis Print). Jos: Leonard Ochian (Pro Reclama).

Meciul în sine a avut o desfășurare ciudată: organizatorii au condus cu 1-0, patronii au egalat. Ulterior, echipa organizatorilor s-a desprins la 3 goluri. După ceva eforturi, patronii revin și egalează la patru, stabilind scorul partidei. La executarea loviturilor de departajare, emoțiile, huiduielile amicale, glumele și râsetele au dus la pierderea scorului la un moment dat, dar după câteva calcule s-a ajuns la scorul final și cel corect, totodată.

 

De toate pentru toți la Cupa Tipografilor

Meciurile directe de sâmbătă, 4 iunie, dintre echipele calificate din faza grupelor a avut de toate: încrâncenare, contestații, proteste la deciziile arbitrilor, lovituri de departajare, goluri multe, faulturi dure, chiar și un început de cafteală între adversari.

În mod normal, după calificările din urmă cu o săptămână, se aștepta ca partidele să fie echilibrate. Nu a fost însă așa. R.A.M.O. a administrat un sec 5-0 tipografiei Master Print Super Offset, Gutenberg a bătut la scor tipografia Sothis cu 4-1, Printman a dat cinci boabe celor de la Nova Libris, iar Everest a umilit Inform Lykos cu 4-0. Culmea, la această partidă, cei de la Inform Lykos au contestat câțiva jucători ai celor de la Everest, susținând, fără probe, că doi-trei dintre aceștia evoluează la Buftea, în liga a doua de fotbal. Meciul a fost, însă, validat, scorul înregistrat pe teren 4-0 pentru Everest, întrucât reclamanții nu au putut demonstra acuzațiile.

Și alte partide din sferturi și semifinale s-au încheiat la scoruri mari: Gutenberg – Coprint 4-0, Unversul Juridic – Coresi 1-4, Gutenberg – Best Print 6-1 și Everest – Coresi 5-2. Au existat, însă, și partide echilibrate: Pro Reclama – Coprint 0-1, Best Print – Imprimeria Națională 4-4 (9-8 după lovituri de departajare), Universul Juridic – Amma Print 2-1 și Printman – Everest 2-3.

Partida dintre R.A.M.O. și Best Print a avut și ceva îmbrânceli, spiritele fiind încinse de căldura de afară, de tensiunea și oboseala acumulate, dar și de anumite decizii ale arbitrului, considerate injuste de ambele echipe. De altfel, și la alte partide arbitrii au fost muștruluiți de jucători, care cerea fault la fiecare contact mai tare cu adversarul.

 

Declarații la sfârșitul competiției acordate revistei „Print Magazin”

Viorel Chinescu, patron tipografia Gutenberg: „A fost o competiție foarte bine organizată anul acesta. Este adevărat că a fost și foarte obositor pentru că a fost destul de cald în comparație cu anul trecut. Scopul acestei competiții a fost acela de a ne cunoaște foarte bine și nu cred că a avut importanță cine a câștigat. Noi ne bucurăm că am câștigat, dar am venit în primul rând să ne distrăm și ne-am distrat foarte bine, am băut bere, am mâncat și câte ceva, ne-am cunoscut colegii. Această lume a tipografiilor este, cât de cât, închisă și este păcat să nu ne cunoaștem pentru că până la urmă nu suntem numai în concurență, ci trebuie să fim și camarazi. Avem o vitrină, cu poze, cu tablouri și vom pune și această cupă. Noi am mai câștigat și locul trei când organiza competiția Europapier. Noi participăm de nouă ani. Echipa Gutenberg care participă la această competiție a tipografilor este, de șapte ani, aceeași”.

Dan Abraham, patron tipografia Everest: „Competiția a fost foarte frumos organizată, un pic mai bine ca anul trecut. Sunt un pic supărat că nu am reușit să ne luăm revanșa față de anul trecut, dar îi felicit pe învingători pentru că, într-adevăr, au fost foarte buni și meritau să câștige și în acest an. Anul trecut nu a fost o întâmplare, cu toate că noi am condus, ne-au egalat și apoi ne-au bătut la lovituri de departajare. Scorul a fost destul de strâns astăzi, până la pauză. După aceea, după ce au dat al doilea gol, băieții mei s-au pierdut”.

Camelia Buda, director general al Euroexpo Trade Fairs: „Trebuie să recunosc că nu mă pricep deloc la fotbal, dar mi se pare remarcabilă inițiativa firmei Agressione de a organiza această competiție. Este o ocazie de socializare la nivelul industriei tipografice, dar, de ce nu, și o ocazie de a face sport pentru bărbați”.


Cosmin Pavel, director general Agressione Group: „Chiar dacă a fost mai greu de organizat această ediție a Cupei Tipografilor Agressione, cred că a fost mai bine față de anul trecut. Am avut și parteneri mai mulți, au fost și tipografii mai multe, dar asta nu poate decât să ne bucure. Pot spune cu mâna pe inimă că și a doua ediție s-a încheiat cu bine. A fost multă pasiune, multă luptă, a fost și relaxare. Totodată, a fost și mult efort pentru organizatori: unii dintre noi am venit de la Cluj pe un drum foarte greu, dar ne bucurăm că am reușit să ducem la bun sfârșit competiția.

Nu credeam că se va repeta finala de anul trecut pentru că mi s-a părut mult mai echilibrată competiția și am văzut tipografii care au fost mult mai apropiate valoric de cele două finaliste. Dar până la urmă așa a fost să fie. Sper ca ediția a treia să fie și mai bine organizată”.


Premianții competiției

La finalul competiției au fost înmânate de către organizatorul Agressione Group, prin directorul general Pavel Cosmin, premii și cupe echipelor câștigătoare, celor clasate pe podium, tuturor echipelor participante. De asemenea, au fost oferite cupe principalilor sponsori și parteneri: Adidas, Sappi, Torraspapel, Printman, revista „Print Magazin”, Grup Tico România, Siko România și Euroexpo Trade Fairs.

Viorel Chinescu (Imprimeriile Gutenberg) primește de la Camelia Buda (Euroexpo) premiul special al competiției, constând într-un stand gratuit la expoziția Print & Sign.

De altfel, Camelia Buda, director general al Euroexpo Trade Fairs, a oferit echipei Gutenberg premiul special al turneului: un stand gratuit de 9 m2 la expoziția Print & Sign din septembrie.

Pentru al doilea an consecutiv, Aurelian Ursu (Everest) obține titlul de golgeter al „Cupei Tipografilor”.

De asemenea, titlul de golgheter al competiției l-a obținut Aurelian Ursu, de la tipografia Everest, cu 17 goluri marcate, el reușind să iasă și în acest an cel mai bun „tunar” după ce în 2010 a luat aceeași distincție. Pe podium s-au clasat Cătălin Vădean de la Best Print cu 14 goluri și Răzvan Coman de la Gutenberg cu 10 goluri.

Clasamentul jucătorilor cu mai mult de 3 goluri marcate, inclusiv, este următoarea:

Jucător Echipa Nr. goluri
Ursu Aurelian Everest 17
Vădean Cătălin Best Print 14
Coman Răzvan Gutenberg 10
Cenușă Cristian C.N.I. Coresi 8
Mircică Marius Gutenberg 8
Petcu Alexandru C.N.I. Coresi 6
Arghir Cornel Universul Juridic 6
Cenușă Sorin C.N.I. Coresi 5
Balaș Andrei Inform Lykos 5
Martinov Mihai Printman 5
Sabamovici Dan Printman 4
Niță Alin Sothis Print 4
Mărăcine Bogdan Amma Print 3
Ionescu Cătălin Imprimeria Națională 3
Stere Răzvan Inkorporate Print 3
Timbuș Cosmin Grup Tico România 3
Barbu Alexandru Coprint 3
Matache Iulian Printman 3
Drogeanu Ionel Imprimeria Națională 3
Nica Laurențiu R.A.M.O. 3
Malancu C. Best Print 3
Avram Valentin Imprimeria Națională 3
Docea Paul Printman 3
Enache C.N.I. Coresi 3
Topai Marcel Gutenberg 3

 

Cel mai bun portar al turneului a fost declarat George Opaină de la C.N.I. Coresi. S-a acordat, totodată, un premiu surpriză: „Premiul pentru cele mai sexy picioare de fotbalist” participant la Cupa Tipografilor. Femeile aflate pe margine, ca susținătoare, au stabilit că premiul trebuie atribuit lui Cristian Stoian de la Master Print Super Offset.

George Opaină de la echipa C.N.I. Coresi a fost declarat ca cel mai bun portar al turneului.


Rezultatele partidelor disputate pe parcursul celor două etape (28 mai și 4 iunie 2011) a „Cupei Tipografilor Agressione la Fotbal”, ediția 2011, sunt următoarele.

MECIURI DE CALIFICARE (ETAPA DIN 28 MAI 2011):

Romkuvert – Display Grup 0 – 3
(4-0 pe teren, Romkuvert fiind descalificată după suspiciunile de folosire a unor jucători din campionatul național de fotbal)
Best Print – Amma Print 3 – 2
Gutenberg – Inform Lykos 1 – 0
Pro Reclama – Nova Libris 6 – 0
Coprint – Inkorporate Print 1 – 1
(4 – 3 după lovituri de departajare)
Everest – Grup Tico Romania 6 – 2
Imprimeria Națională – Universul Juridic 1 – 3
C.N.I. Coresi – Tipografia Real 9 – 1
Romkuvert – R.A.M.O. 0 – 3
(meci nedisputat, Romkuvert fiind descalificată)
Best Print – Silkat 9 – 2
Gutenberg – Eurobusiness Group 9 – 0
Pro Reclama – G.P.T. Romprint 3 – 0
(prin neprezentarea G.P.T. Romprint)
Coprint – Printman 2 – 3
Everest – Sothis Print 4 – 5
Imprimeria Națională – Agressione Group 7 – 0
   
C.N.I. Coresi – Master Print S.O. 8 – 1
Display Grup – R.A.M.O. 1 – 2
Amma Print – Silkat 4 – 2
Inform Lykos – Eurobusiness Group 9 – 0
Nova Libris – G.P.T. Romprint 3 – 0
(prin neprezentarea G.P.T. Romprint)
Inkorporate Print – Printman 2 – 5
Grup Tico România – Sothis Print 4 – 2
Universul Juridic – Agressione Group 7 – 2
Tipografia Real – Master Print S.O. 0 – 1

OPTIMI DE FINALĂ (ETAPA DIN 4 IUNIE 2011):

R.A.M.O. – Master Print Super Offset 5 – 0
Best Print – Imprimeria Naţională 2 – 2
(9-8 după executarea loviturilor de departajare)
Gutenberg – Sothis Print 4 – 1
Pro Reclama – Coprint 0 – 1
Printman – Nova Libris 5 – 0
Everest – Inform Lykos 4 – 0
Universul Juridic – Amma Print 2 – 1
C.N.I. Coresi – Display Grup 4 – 0

SFERTURI DE FINALĂ:

R.A.M.O. – Best Print 1 – 3
Gutenberg – Coprint 4 – 0
Printman – Everest 2 – 3
Universul Juridic – C.N.I. Coresi 1 – 4

SEMIFINALE:

Gutenberg – Best Print 6 – 1
Everest – C.N.I. Coresi 5 – 2

MECIUL DEMONSTRATIV:

Patroni – Organizatori 4 – 4
(8-9 după lovituri de departajare)

FINALA MICĂ:

Best Print – C.N.I. Coresi 2 – 5

FINALA MARE:

Gutenberg – Everest 4 – 0

Trebuie amintit că, la ediția din 2011 a Cupei, partenerilor competiției – precum Sappi, Torraspapel, Printman și “Print Magazin” – li s-au adăugat și firmele Grup Tico România, Siko România și Euroexpo Trade Fairs.

Partener media exclusiv al Cupei, revista “Print Magazin” a participat la turneu cu o întreagă echipă formată din fotografi, cameramani și cronicari sportivi.

Pentru a vizualiza imaginile din articol la o dimensiune mai mare, click pe imaginea din dreapta titlului și folosiți săgețile din lateral pentru a naviga între fotografii.

 

Fotografii: Titi Amzăr și Dan Călin ©2011 Print Magazin


Similar Posts:

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
372 views
bookmark icon

Write a comment...