Stiri

Investiţie majoră în fabrica principală a KBA din Würzburg

• Bookmarks: 13434


Pe 22 septembrie 2011, producătorul german de sisteme de tipar offset Koenig & Bauer AG (KBA) a organizat la principala sa fabrică din Würzburg (Germania) o ceremonie la nivel înalt pentru inaugurarea noii hale a turnătoriei. La eveniment au participat conducerea și angajații companiei, arhitecții și constructorii, reprezentanții primăriei orașului și ai Camerei de Comerț și Industriei, jurnaliști și alți invitați.

Proiectul, în valoare de 14 milioane de euro, a cărui finalizare are ca termen sfârșitul acestui an, constituie una dintre cele mai mari investiții făcute de KBA în facilitatea sa de producție din Würzburg. Conform datelor furnizate de KBA, actualul proiect ridică suma totală investită de KBA în noile construcții ale fabricii pe parcursul ultimilor zece ani la peste 40 de milioane de euro.

În discursul susținut la ceremonie, Claus Bolza-Schünemann, deputy president KBA, a caracterizat proiectul în valoare de 14 milioane de euro ca o dovadă a angajamentului KBA în dezvoltarea fabricii sale din Würzburg

În același timp, această investiție reafirmă angajamentul managementului KBA pentru dezvoltarea principalei sale fabrici, ca și pentru domeniul tiparului. Nu în ultimul rând, proiectul salvgardează locurile de muncă ale unui personal înalt calificat din fabrica considerată a fi cea mai veche și mai mare întreprindere industrială din regiunea Franconiei Inferioare a landului Bavaria.

Construcția noii hale a turnătoriei fabricii KBA se află în graficul planificat

1.339 de metri cubi de beton

În doar șase luni, o nouă structură a fost construită în jurul halei de producție existente, lungă de 200 m, în timp ce activitatea industrială a continuat practic fără întreruperi, la final fiind demolată vechea construcție. Ca detaliu, trebuie amintite macaralele speciale folosite pentru a poziționa cu precizie milimetrică 235 de prefabricate din beton. De altfel, suporții exteriori destinați susținerii șinelor de rulare a celor două macarale, fiecare având o greutate de 51 de tone, au trebuit să fie introduși prin acoperișul halei existente.

În urma reparației capitale și a îmbunătățirilor aduse, turnătoria principalei fabricii a KBA va putea produce piese mari pentru mașinile de tipar, cum ar fi batiurile laterale și substructurile, mult mai rapid și mai eficient

Infrastructură de mare putere pentru operațiile turnătoriei

Noua hală a turnătoriei fabricii din Würzburg dispune de o macara capabilă să opereze sarcini de până la 50 de tone, este cu câțiva metri mai înaltă și cu 50% mai lată decât vechea clădire. Acest lucru îi va permite KBA să producă piese mai mari pentru presele de tipar, cum ar fi batiurile laterale și alte subansamble grele, mult mai rapid și mai eficient. De asemenea, vor putea fi manipulate piese ale căror proprietăți metalurgice sau tehnologice impun ca acestea să trebuiască a fi prelucrate în afara fabricii.
(Sursă: Koenig & Bauer)

Similar Posts:

13 recommended
comments icon0 comments
0 notes
434 views
bookmark icon

Write a comment...