Stiri

Investiţie majoră în principala fabrica de hârtie Koehler

• Bookmarks: 26640


Producătorul german de hârtie Papierfabrik August Koehler AG va investi în următorii trei ani 35 milioane de euro pentru a securiza viitorul fabricii de hârtie Oberkirch din Gemania, şi o dată cu aceasta asigurarea a 900 de locuri de muncă.

Proiectul de investiţii în echipamente de finisare şi logistică cuprinde o maşină complet automatizată de înfoliere a rolelor pentru sorturile de hârtie Koehler FineTech Papers şi Decor Papers, un nou sistem de debitare în coli pentru hârtia autocopiativă Reacto şi pentru hârtia de tipar foarte subţire, precum şi un sistem complet automatizat de depozitare pe verticală care include şi o zonă de expediere. Sistemul, cu rasteluri pe verticală, va oferi până la 16.000 de noi spaţii de depozitare. În plus, pe linia de producţie va fi instalat un nou grup de cretare.

După aprobarea proiectului de către Consiliul de Supervizare, la 6 decembrie 2011, Koehler va începe imediat modernizarea. Proiectul urmează să fie finalizat până la sfârşitul anului 2014.

„După ce ne-am concentrat în ultimii ani pe actualizări ale fabricilor noastre din Kehl, Greiz şi Weisenbach, în următorii ani această nouă investiţie ne va permite să producem cu o mai mare eficienţă 160 mii de tone de hârtie specială în Oberkirch. Acest lucru subliniază încrederea noastră că în Oberkirch vom putea să fabricăm pe termen lung, profitabil şi competitiv, hârtie decorativă, hârtie de tipar şi pentru aplicaţii tehnice precum şi hârtie autocopiativă. Acesta va fi cea mai mare investiţie în fabrica Oberkirch din ultimii 30 de ani”, spunea Kai Furler, CEO al grupului Koehler.

Fabrica din Oberkirch, care la începuturile sale a produs hârtie fabricată manual, a fost achiziţionată în 1807 de către omul de afaceri Otto Koehler, fondatorul grupului, fiind prima unitate de producţie a companiei, loc în care se află şi sediul central al acesteia.

Grupul Koehler are o capacitatea de producţie care însumează 500.000 de tone de hârtie termică, autopiativă, pentru tipar, tehnică, hârtie reciclată colorată în masă, hârtie decorativă şi carton din fibre virgine produse la unităţile sale de producţie din Oberkirch, Kehl, Weisenbach şi Greiz în Germania.

(Sursă: Papierfabrik August Koehler AG)


Similar Posts:

26 recommended
comments icon0 comments
0 notes
640 views
bookmark icon

Write a comment...