Stiri

KBA intră pe piața flexografică

• Bookmarks: 181155


După lansarea pe piața echipamentelor de tipărire digitală, fabricantul german de echipamente tipografice Koenig & Bauer AG (KBA) își extinde afacerile în domeniul flexografic, un alt sector tipografic care manifestă o creștere constantă, mai ales pe segmentul imprimării ambalajelor flexibile. Debutul KBA în acest domeniu îl constituie achiziția fabricantului italian de sisteme de tipar flexo Flexotecnica, de la grupul Officine Meccaniche G. Cerutti (OMGC). Deși nu a dezvăluit suma exactă plătită pentru cumpărarea pachetului de acțiuni majoritar la Flexotecnica, KBA spune că prețul este de ordinul câtorva zeci de milioane de euro.


Rotativa flexo Flexotecnica XG8. Credit foto: Officine Meccaniche G. Cerutti

Cu sediul în orașul Tavazzano de lângă Milano, Flexotecnica produce o gamă de mașini de tipar flexografic cu cilindru central (tip satelit) destinate imprimării de ambalaje pe suporturi flexibile. Deși asamblarea echipamentelor de tipar este realizată la fabrica de lângă Milano, compania se bazează pe sistem complet externalizat de producție a componentelor.

În prezent, compania italiană are un personal de cca 100 de oameni, piețele de desfacere pentru utilajele sale de tipar flexo cu cilindru central fiind localizate, în general, în Europa, dar și în alte câteva zone ale lumii.

Potrivit comunicatului KBA, această achiziție îi va permite fabricantului german să-și consolideze poziția pe piața echipamentelor de tipărire a ambalajelor pliate din carton și să se dezvolte pe segmentul ambalajelor flexibile, un atu important fiind rețeaua de vânzări pe care compania o are la nivel mondial. Koenig & Bauer mai spune că expansiunea sa pe piața flexo a fost posibilă și datorită situației financiare “sănătoase” pe care compania o are în prezent.

Tranzacția cumpărării Flexotecnica a fost deja aprobată de Consiliul de Supervizare al KBA, procesul final de achiziție urmând să fie supus aprobării autorităților antitrust.

Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1155 views
bookmark icon

Write a comment...