Default

Kodak – o premieră mondială şi două europene

• Bookmarks: 20408


În cadrul „Hunkeler Innovationdays 2011” de la Lucerna, Elveția, producătorul Kodak a prezentat în premieră mondială mașina Prosper S20, ultimul său echipament de tipărire digitală din gama Prosper. Cu aceiași ocazie, Kodak a expus în premieră europeană sistemul inkjet de producție Versamark VL6200, precum şi platforma de producție digitală Kodak Nexpress SX.

Kodak Prosper S20 reprezintă cea mai nouă intrare în gama Prosper S, utilajul fiind destinat sectorului tipăririi digitale a revistelor, ziarelor şi inserturilor comerciale la viteze comparabile cu ale rotativelor offset. Bazată pe tehnologia Kodak Stream Inkjet, mașina Prosper S20 Imprinting System imprimă pe substraturi în rolă cu o lăţime maximă de 106 mm, la o viteză de cca. 600 m/min la o rezoluţia de 600 x 300 dpi. Conform declarațiilor Kodak, aceste performanțe pot fi atinse și de sistemul Prosper S10 printr-un upgrade.

Prosper S20 Imprinting System imprimă cu cerneluri inkjet pe bază de pigmenţi, rezistente la zgâriere şi apă, pe o gamă largă de suporturi, putând fi integrat cu uşurinţă în fluxurile de producție alături de echipamentele offset şi cele de finisare. Dacă permanenţa imprimării nu este o constrângere, există și posibilitatea folosirii unor cerneluri pe bază de coloranţi, ca o variană mai economică. Sistemul S20 poate avea până la 12 module şi un maxim de 24 de capete de imprimare.

În standul Kodak a fost mai fost prezentat și modul de funcţionare al sistemului Nexpress SX Digital Production Color Platform echipat cu Print Genius, utilaj capabil să le ofere centrelor de imprimare comercială un nivel sporit de calitate şi productivitate. Nexpress SX folosește pentru imprimare substraturi în bobină cu lațimea maximă de 660 mm, formatul de tipar permițând montaje de şase pagini. Aplicațiile includ lucrări precum: afişe, broșuri, supracoperţi de mari dimensiuni şi o gamă largă de etichete.

În același context, trebuie amintită și soluția Kodak Nexpress Fifth Imaging Unit, modulul adițional de imprimare care le permite utilizatorilor să aplice pe lucrări depuneri speciale precum lacul dimensional Kodak, cernelurile MICR sau a cernelii invizibile de securizare Kodak Red Fluorescing Dry Ink. Grupul suplimentar de imprimare poate depune straturi de protecție sau poate tipări culori solide și elemente de securizare precum filigranurile.

Tot la „Hunkeler Innovationdays 2011”, Kodak a demonstrat şi modul de lucru al mașinii Versamark VL6200, un echipament de imprimare de înaltă calitate şi de mare viteză, sistem construit pe platformei de tipărire flexibilă cu cerneală Drop on Demand (DOD). Utilajul tipărește până la 150 de pagini pe minut, gama VL fiind capabilă să lucreze cu date variabile complexe, specifice documentelor tranzacţionale şi lucrărilor de direct mail.

Modele de echipamente din gama Versamark VL dispun de opţiunea de a imprima cu cerneluri pe baza de coloranţi, pe lângă cele cu pigmenţi, variantă care reduce costurile şi le conferă culorilor un aspect mai viu.

„Hunkeler Innovationdays” este un eveniment expozițional bienal organizat la Lucerna de compania elvețiană Hunkeler AG începând din anul 1996. Hunkeler este unul dintre liderii mondiali în furnizarea de soluții avansate pre și post tipărire digitală, în special pe segmentul sistemelor de înaltă performanță destinate aplicațiilor print-on-demand, centrelor informatice și direct-mailingului. Principalele zone de interes ale expoziţiei sunt tiparul tranzacţional, tipărirea digitală a publicaţiilor şi aplicaţiile de mailing direct.

(Sursa: Eastman Kodak)

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
408 views
bookmark icon

Write a comment...