Stiri

Konica Minolta a susținut un seminar la târgul de carte Gaudeamus

• Bookmarks: 23468


Miercuri, 23 noiembrie, Konica Minolta Business Solutions România a organizat în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură 2011” seminarul cu tema „Cartea în tiraj mic – un nou business de succes”, evenimentul desfășurându-se în sala de conferințe Cupola a Pavilionului Central Romexpo.

Avându-l la tribună pe Gabriel Istrate, Production Printing Product Manager, seminarul oferit de Konica Minolta s-a concentrat pe evidențierea aspectelor de business ale tipăririi digitale în segmentul imprimării de carte în tiraj mic și mai puțin pe latura tehnică, deși n-au lipsit nici detaliile tehnice.

Astfel, pe parcursul a cca 60 de minute, timp care s-a dovedit insuficient pentru complexitatea subiectului, omul de vânzări de Konica Minolta a ofertei unei audiențe destul de răstrânse o analiză la 360°, bine pusă la punct, a sectorului cărții tipărite digital, din prezentare nelipsind exemplele concrete de business-uri de succes din țară.

Gabriel Istrate, Production Printing Product Manager Konica Minolta

Cu o expunere ușor de înțeles și marcată de franchețe, Istrate a reușit să puncteze atât avantajele cât și dezavantajele tehnologiei de tipărire digitală cu toner, reușind la final să pună în valoare aspectele care fac diferența și aduc profit în această afacere cu potențial. Deși auditoriul a fost răstrâns, ca de altfel la majoritatea seminariilor adresate industriei tipografice, evenimentului nu i-a lipsit întrebările adresate managerului de la Konica Minolta de reprezentanții editurilor și tipografiilor prezenți în sală.

Devenit un târg de referință pentru edituri, scriitori și iubitorii de carte – și nu numai -, atât din țară cât și din străinătate, târgul de carte „Gaudeamus” organizat de Radio România se află la cea de-a 18-ediție,  evenimentul bucurându-se și anul acesta de un mare succes la public. De altfel, la încheierea seminarului Konica Minolta – în jur de orele 17, vizitatorii continuau să sosească în număr mare la târg.

Potrivit organizatorilor, „Gaudemus” se poziționează între primele 10 târguri de carte din Europa, atât prin numărul expozanților cât mai ales al vizitatorilor – peste 100.000 de persoane trecându-i pragul la ultimele trei ediții. Un detaliu aparte privind „Gaudeamus”, este și faptul că este singurul târg de carte din lume iniţiat şi organizat de un post public de radio.

 

Similar Posts:

23 recommended
comments icon0 comments
0 notes
468 views
bookmark icon

Write a comment...