Default

Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca 2015 a înregistrat un număr record de vizitatori

• Bookmarks: 25503


Radio România îşi consolidează la Cluj-Napoca statutul de lider al pieţei târgurilor de carte din România: cea de a XVI-a ediţie a Târgului Gaudeamus, unanim recunoscută drept o reuşită, de participanţi, public şi mass-media, a înregistrat un număr record de vizitatori – peste 27.000 – şi vânzări cu circa 40% mai mari decât la ediţia precedentă. Evenimentul, iniţiat şi organizat de Radio România (Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Cluj), cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, a avut loc în perioada 22 – 26 aprilie 2015 în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat pentru a zecea oară în Piaţa Unirii. În mod excepţional în acest an, Târgul Gaudeamus a fost inclus în calendarul evenimentelor culturale ale oraşului-gazdă, în cadrul proiectului Cluj – Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Preşedintele de onoare al acestei ediţii a fost poetul Adrian Popescu. În cadrul expoziției au fost decernate și Premiile Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca 2015, în cadrul festivităţii care a avut loc duminică, 26 aprilie. Au fost acordate nouă premii expozanţilor și 14 vizitatorilor care au participat la tombolă. Cifrele evenimentului sunt impresionante pentru unul organizat în provincie: suprafaţa târgului de peste 500 mp, 89 de expozanţi în 59 de standuri, 77 de evenimente incluse în programul de manifestări al ediţiei de către organizator şi expozanţi, circa 27.000 de vizitatori (conform monitorizării zilnice realizate de organizatori) față de recordul Caravanei Gaudeamus stabilit tot la Cluj la ediţia precedentă – 23.000.

Târgul de la Cluj a promovat și campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” prin care vizitatorii sunt încurajaţi să cedeze volumele care le prisosesc în favoarea celor care au din ce în ce mai greu acces la ele. Tot în cadrul evenimentului, proiectul „Invitaţi de nota 10” a recompesat şi a promovat olimpicii României la diferite discipline. Pe data de 24 aprilie 2015, în cadrul expoziției a avut loc și Faza locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată de Radio Cluj. Caravana Gaudeamus a marcat şi Ziua Mondială a Cărţii, care a fost sărbătorită pe data 23 aprilie.Gaudeamus Cluj 25.04 Trofeul Gaudeamus - locul 1. Editura Scoala Ardeleana

Similar Posts:

25 recommended
comments icon0 comments
0 notes
503 views
bookmark icon

Write a comment...