Stiri

Lego investeşte în domeniul materialelor şi ambalajelor reciclabile

• Bookmarks: 15556


Grupul danez Lego a anunţat că investeşte un miliard de coroane daneze (aproximativ 134 de milioane de euro) pentru cercetări în domeniul noilor materiale ecologice şi al ambalajelor reciclabile.

 

În cadrul proiectului anunţat, grupul va înfiinţa un nou centru dedicat cercetării aplicate a  materialelor durabile (Lego Sustainable Materials Center) şi va angaja câteva zeci de lucrători, scopul fiind găsirea unor materiale mult mai ecologice decât cele utilizate în prezent, urmând să fie folosite la fabricarea pieselor colorate de Lego, dar şi a ambalajelor dedicate acestor jocuri.

 

Rezultatele cercetării se vor vedea din 2030

 

Anul trecut, compania a produs nu mai puţin de 60 de miliarde de piese din plastic de tip ABS (acrilonitrit-butadien-stiren), material utilizat în special pentru capacitatea sa de a rezista la numeroase îmbinări (în engleză, „clutch power” adică capacitate ridicată a pieselor de a rezista la foarte multe îmbinări şi dezasamblări). Din anul 2030, Lego şi-a propus să poată dezvolta şi produce un nou tip de material reciclabil cu aceleaşi proprietăţi ca al actualelor piese din material plastic ABS.

„Este o provocare majoră pentru compania Lego, care şi-a fixat ca obiectiv anul 2030 pentru finalizarea mai multor proiecte de dezvoltare durabilă”, a anunţat, printr-un comunicat de presă, preşedintele-director general al Lego, Jørgen Vig Knudstorp, potrivit publicaţiei Le Journal de Montreal.

„Deja, compania noastră a luat o serie de măsuri pentru a reduce amprenta de carbon ca urmare a activităţilor desfăşurate: diminuarea volumului de ambalaje, utilizarea de materiale pentru fabricarea ambalajelor etichetate FSC, investiţia într-un parc eolian marin. Acum a sosit timpul să ne concentrăm mai mult pe conceperea de materiale noi”, a precizat preşedintele Lego, Jørgen Vig Knudstorp.

 

 

Similar Posts:

15 recommended
comments icon0 comments
0 notes
556 views
bookmark icon

Write a comment...