Stiri

Librăria viitorului. Cărțile care vor fi tipărite peste o sută de ani (video)

• Bookmarks: 54795


Katie Paterson a obținut, în 2014, o autorizație de la municipalitatea orașului Oslo pentru a planta o mie de pini, în pădurea Nordmarka. O mie de pini pentru o sută de cărți, din librăria viitorului.

Peste 100 de ani, 100 de manuscrise inedite vor fi imprimate pe hârtia provenită de la acești arbori. Proiectul, ieșit cumva din tiparele obișnuite, se desfășoară în Regatul Norvegiei, în apropiere de capitala Oslo. Manuscrisele nu vor putea fi tipărite decât începând cu anul 2114, potrivit publicației britanice The Guardian.

Biblioteca secolului XXII, cu pepiniera în pădurea Nordmarka, a fost imaginată de artista scoțiană Katie Paterson. O sută de autori îți vor dona manuscrisele pentru a putea fi tipărite peste 100 de ani. Până în anul 2114, aceste manuscrise vor fi păstrate într-o încăpere specială din cadrul bibliotecii municipale a orașului Oslo. Peste un secol, toate aceste cărți vor fi citite de oameni, care încă nu s-au născut acum, iar toți autorii vor fi, după toate probabilitățile, decedați.

Similar Posts:

54 recommended
comments icon0 comments
0 notes
795 views
bookmark icon

Write a comment...