Stiri

Luscher a cerut intrarea în insolvență

• Bookmarks: 19513


Conform unui comunicat de presă emis de Lüscher AG, cunoscutul fabricant elvețian de sisteme CTP a depus luni, 22 aprilie 2013, documentele pentru intrarea în insolvență la autoritățile responsabile din Elveția. În comunicatul emis ieri, board-ul de conducere Luscher a enumerat o serie de factori care au stat la baza acestei decizii, incluzând “declinul masiv” care afectează industria tipografică, scăderea comenzilor din ultimele nouă luni și efectul negativ pe care l-a generat întârirea francului elevețian.

„În ciuda eforturilor susținute, sprijinite de către bancă, partenerii de dezvoltare și investitori, în direcția aplicațiilor noi și atractive de pe piețele tipografice industriale, nu a fost posibil să stabilizăm poziția financiară a companiei în contextul curent al pieței,” se spune în comunicatul Luscher.

Cu mai mult de 1.600 de echipamente CTP instalate în întreaga lume, Luscher a fost unul dintre producătorii care au lansat o serie de produse noi la drupa 2012, cum ar fi CTP-ul cu tambur extern XDrum! UV, cu format B1, dezvoltat în parteneriat cu Heidelberg și adresat utilizatorilor de volum. În același timp, fabricantul elvețian și-a propus să-și extindă gama de produse pe noi piețe printr-un nou sistem CTP destinat segmentului flexografic și al unui nou tip de acoperiri pentru clișeele flexo dezvoltate împreună cu MacDermid. În prezent, Luscher are 59 de angajați în Elveția.

Potrivit unor surse din industria tipografică occidentală, Luscher este în prezent în discuții cu mai mulți parteneri pentru ași salva afacerea, Heidelberg fiind dat ca unul dintre principalii posibili parteneri.

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
513 views
bookmark icon

Write a comment...