Stiri

manroland ar putea avea în curând un nou proprietar

• Bookmarks: 18405


Sursa speculațiilor, două persoane care cunosc în detaliu situaţia, au declarat agenţiei de ştiri Reuters că un investitor european din domeniul ingineriei de maşini intenţionează să achiziţioneze fabricantul german de sisteme ofset de tipar manroland.

„Sunt discuţii cu Allianz Capital Partners şi manroland pentru o soluţie pe termen lung”, a declarat un purtator de cuvânt al producătorului de camioane MAN, care deţine 23% din manroland, referindu-se la structura acţionariatului.

Allianz este, de asemenea, unul dintre acţionarii manroland prin intermediul Allianz Capital Partners. Compania a refuzat să comenteze.

Ziarul german Handelsblatt a vorbit, de asemenea, despre potenţialul investitor european, miercuri, într-o prelansare a ediţiei de joi. Handelsblatt este aceeași publicație care a anunțat în urmă cu doi ani, negocierile de fuziune purtate în secret de manroland și rivalul său Heidelberger Druckmaschinen, încheiate cu un eșec și nerecunoscute niciodată oficial.

Una dintre surse a mai declarat Reuters că investitorul are nevoie de sprijin din partea actualilor acţionari, fie sub formă de împrumuturi, ori ca aceştia să continue să păstreze participaţii minoritare în cadrul manroland. Investitorii financiari au în prezent dificultăţi în a obţine împrumuturi pentru finanţarea achiziţiilor.

În același timp, sursa citată a mai susținut că decizia privind soarta manroland s-ar putea lua în următoarele două până la trei săptămâni.

Un alt ziar german, Offenbach Post, a informat luni că vânzarea manroland nu poate fi exclusă.

(Sursă: Reuters)


Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
405 views
bookmark icon

Write a comment...