Default

Manroland și KBA își îndreaptă atenţia spre digital și energia solară

• Bookmarks: 17432


Afectaţi grav de scăderea vânzărilor, marii producătorii de echipamente de tipar offset au anunţat în ultimele luni că au deja o strategie de extindere a activităţii în zona imprimării digitale, a energiei solare sau a tratării apei.

Manroland a anunţat că intenţionează să-şi extindă activităţile în zona imprimării digitale wide-format după obţinerea celui de-al 709-lea patent al său pentru inventarea unui modul de control al capetelor de imprimare inkjet de tip single-pass, care ar fi compatibil cu capetele piezo inkjet existente sau viitoare. Deşi nu se cunoaşte încă ce producător va furniza capetele de imprimare inkjet sau dacă echipamentul va imprima mai mult de o culoare, Manroland nu este singurul producător de echipamente clasice de tipar căruia digitalul îi poate oferi şansa ieşirii din criză.

La rândul său, KBA se gândeşte serios să-şi îndrepte atenţia către noi oportunităţi industriale, anunţând deja că are în vedere investiţii în activităţi precum energia solară, tratamentul apei sau a resurselor.

Vorbind despre aceste noi direcţii de dezvoltare, Helge Hanse, şeful de la KBA, a declarat: „Considerăm că extinderea afacerilor noastre înspre alte zone de aplicaţii este un curs de acţiune mai inteligent decât să intrăm într-o fuziune pe o piaţă care se micşorează continuu” – făcând referire directă la eşecul fuziunii dintre Manroland şi Heidelberg.

În acelaşi timp, de partea celalaltă a lumii, producătorul japonez Komori a raportat o cădere de 44% a vânzărilor pentru primele şase luni ale anului, motivul principal fiind generat de scădereea cu 63% a vânzărilor din America.

Similar Posts:

17 recommended
comments icon0 comments
0 notes
432 views
bookmark icon

Write a comment...