Default

Mimaki a lansat propria cerneala metalica inkjet

• Bookmarks: 29762


Mimaki a anuntat lansarea propriei cerneli metalice pe baza de pigment argintiu disponibila in cadrul portofoliului sau de cerneluri eco-solvent ES3, care va putea fi folosita pe seriile de printere large format JV33 si CJV30.

Spre deosebire de solutia de imprimare lansata de competitorul sau Roland DG, oficialii de la Mimaki au declarat in presa de specialitate ca noua cerneala nu necesita o pompa care sa pastreze in suspensie particulele de pigment metalic – lucru confirmat si de faptul ca cerneala metalica va putea fi folosita direct pe masinile existente, fara nevoia unui kit de upgrade. „Ca si pana acum, nu va fi nevoie decat sa agitati periodic cartusele”, declara un oficial al Mimaki.

Livrarea cernelii argintii va incepe din octombrie 2010.

Nuantele metalice – de la argintiu la auriu – ca si un intreg spectru de culori cu tenta metalica pot fi produse combinand noua cerneala cu pigment argintiu cu toate celelalte culori din seria ES3.

Mimaki a declarat ca tiparirea cu cerneala argintie nu va necesita cunostinte si abilitati tehnice speciale, utilizatorii putand alege culoarea dorita din biblioteca de culori metalice integrata in aplicatia sa Raster Link Pro5 si apoi sa imprime. In plus, Raster Link Pro5 permite productia tuturor nuantelor de culori metalice apeland diagrama caracteristica cernelii argintii.

La data cand va fi disponibila cerneala argintie, Mimaki va incepe si livrarea noii cerneli albe din seria ES3. Noua cerneala alba este optimizata pentru a oferi aceleasi rezultate bune atat la imprimarea pe substraturi transparente cat si pe cele colorate, caz in care se pot obtine culori mai stralucitoare folosind un strat de alb de acoperire.

Cerneala metalica argintie va putea fi folosita pe urmatoarele serii de printere Mimaki existente pe piata: JV33-130/160/260, CJV30-60/100/130/160, TS3-1600 si TPC-1000.

(sursa: Mimaki)

Similar Posts:

29 recommended
comments icon0 comments
0 notes
762 views
bookmark icon

Write a comment...