Default

Mitul biroului fara hartie: spulberat!

• Bookmarks: 20754


In ciuda mult-promisului „paperless office”, in care vom inceta sa mai tocam zilnic topuri intregi de hartie, se genereaza in prezent mai multe deseuri de hartie ca niciodata, in pofida previziunilor.

Potrivit afirmatiilor unui expert britanic in achizitii de birotica, documentele digitale sunt printate in medie de 11 ori. Mai mult, formatele electronice in continua schimbare determina companiile sa arhiveze in continuare documente pe hartie.

Andy Craig, directorul grupului office2office Group, avertizeaza asupra riscului la care este expusa securitatea bazelor de date si roaga firmele sa se asigure ca hartia este reciclata intr-un mod cat mai ecologic, spunand ca: „Experienta ne arata ca volumul deseurilor de hartie creste cand se trece la sisteme electronice de stocare a documentelor.”

Craig isi bazeaza afirmatiile chiar pe situatiile din realitatea de zi cu zi a firmei. „Informatiile oferite de divizia noastra de distrugere de documente, Banner Document Services, consemneaza ca angajatii imprima la fel de multe copii ale unui document creat digital ca atunci cand erau xerocopiate. Mediul de afaceri din Marea Britanie consuma anual 750.000 tone de hartie de birou. Desi s-a trecut la stocarea electronica a datelor, a crescut volumul de arhivari pe suport de hartie.”

Motivul invocat de expertul britanic este unul foarte simplu: „Deoarece documentele imprimate sunt usor de identificat si regasit, se pare ca numeroase companii nu au destula incredere in sistemele electronice pentru a renunta la cele clasice.” In acelasi timp, Craig avertizeaza asupra aspectului ecologic al situatiei: „Organizatiile trebuie sa stabileasca felul cum vor fi distruse intr-un mod securizat documentele imprimate, asigurandu-se ca sunt reciclate in cel mai inalt grad posibil.”

Banner Business Services, o divizie a Office2office, a lansat de curand o hartie de copiator reciclata 100%, produsa din resturile de hartie tocata ridicate de la clienti, hartie care astfel se intoarce la acestia, sub forma de hartie de copiator.

Craig considera „ca aceasta forma de reciclare este una sustenabila. Adesea hartia reciclata sfarseste ca servetele, cu o utilizare singulara, in timp ce hartia Banner Closed Loop are multiple cicluri, reducand semnificativ consumul de energie si material lemnos, iar datele confidentiale sunt distruse in mod controlat in acest proces.”

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
754 views
bookmark icon

Write a comment...