Stiri

NEXFINITY de la Kodak, un nou model destinat unei versatilităţi mai mari pentru printul digital

• Bookmarks: 19 • Comments: 1475


Din această primăvară, Kodak, fidel angajamentelor anterioare luate în legătură cu tiparul digital, pune pe piaţă maşina NEXFINITY. Aceasta, bazată pe platforma NEXPRESS, promite să fie cea mai versatilă maşină alimentată cu coală de pe piaţă. Costurile scăzute, viteza mare şi imaginile dinamice vor schimba felul în care tipografii cred că se poate face cu digitalul.

Toată această platformă este destinată să ajute tipografii să se descurce mai bine într-o piaţă din ce în ce mai dinamică. Ea are la bază Dynamic Imaging Technology, soluţie patentată de Kodak special pentru tiparul digital. Tehnologia funcţionează aplicând ajustări algoritmice pe zone specifice ale imaginilor, lucru care optimizează calitatea imaginii şi consistenţa, în funcţie de conţinutul fiecărei zone a imaginilor. Rezultatul este text clar, linii vizibile, texturi blânde şi cer senin, toate în aceeaşi imagine, fie că vorbim despre un exemplar sau de milioane.

Conţinând un nou sistem de rezoluţie înaltă, multi-bit LED, sistemul este capabil să producă cea mai largă gamă de aplicaţii, inclusiv direct mail, print comercial, publishing şi packaging. Integrarea uşoară în fluxul de lucru şi soluţiile de finisare sunt argumente în plus că această soluţie se poate implementa foarte uşor în tipografii, fiind deja optimizată în acest sens.

“Cu maşina NEXFINITY, tipografii au parte de o platformă robustă de tipar digital care oferă calitate offset care duce costurile în jos şi le oferă flexibilitatea de a se ocupa de un spectru foarte mare de aplicaţii pentru clienţii lor, fie că e vorba de câteva sute de imagini, fie că vorbim de milioane”, a spus Chris Balls, General Manager, Equipment and VP, Print Systems Division, Kodak.

Îmbunătăţiri în calitate, flexbilitate şi viteză

Maşina NEXFINITY de la Kodak oferă cea mai mare densitate de informaţie pe inch pătrat (circa 1,8 miliarde – circa 300 milioane/cm2), cu detalii uimitoare pe produsul tipărit la final. De exemplu, modelul poate reproduce detalii foarte fine din mers, precum a scoate în evidenţă anumite zone şi a menţine consistenţa la  tonurile medii ajunstând nivelul de expunere astfel încât să ofere niveluri incredibile de calitate a tiparului.

Sistemul de scriere LED oferă opţiuni mult mai bune comparat cu cele laser, respectiv, calitate consistentă, control foarte strict al proceselor, timp de pregătire foarte scurt şi costuri scăzute. Capacitatea maşinii în materie de flexibilitate a frecvenţei culorilor care permite cernelurilor uscate să fie tipărite alternativ sau în combinaţii dictate de comenzi dă oportunitatea ca posibilităţile creative ale tipografilor de a-şi creşte afacerile să crească exponenţial.

Stephan de Vries, CEO, Fotofabriek din Groningen, Olanda, a declarat: “Fotofabriek a început să folosească NEXPRESS acum 15 ani, în principal pentru calitatea excepţională a imaginii. Acest lucru este important pentru afacerea noastră, deoarece ingredientul principal de la baza dezvoltării noastre şi lucrul pentru care suntem cei mai cunoscuţi sunt lucrările noastre foto. În calitate de primi utilizatori în Europa ai maşinii NEXFINITY, suntem foarte entuziasmaţi de noile opţiuni pe care le putem oferi. Această maşină oferă calitate deosebită, consistenţă şi uniformitate a culorii care vor permite apariţia unor produse şi preţuri şi mai bune […] iar abilitatea de a folosi substraturi mai groase ne va pune în postura de a livra produse noi pentru piaţa retail, precum cutii sau postere din carton.”

Ben Shaw, VP la US Production, Mimeo.com, a spus: „La Mimeo, încercăm să rămânem în top în ceea ce priveşte inovaţia şi tehnologia. Aşa că era firesc pentru noi să testăm NEXFINITY. În foarte scurt timp, am tipărit milioane de pagini pe ea şi suntem foarte entuziasmaţi de rezultate. E o maşină pur şi simplu incredibil de versatilă care oferă o combinaţie puternică de calitate a imaginii, consistenţă şi preţ scăzut.”

Creştere în productivitate şi automatizare

Pentru tipografii care rulează aplicaţii de mai multe feluri în acelaşi timp, sistemul Kodak Multi-Press Station oferă posibilitatea operatorilor de a coordona până la patru staţii de lucru NEXFINITY dintr-o singură locaţie. Toate maşinile din această gamă rulează interfaţa Kodak NEXFINITY Front End. Acesta poate funcţiona ca un sistem prepress independent, iar printre celelalte calităţi putem enumera capacitatea de urmărire a fluxului de lucru şi aceea de raportare.

În România, acest echipament este disponibil prin distribuitorul autorizat Primatehnic. Mai multe informaţii găsiţi pe pagina www.primatehnic.ro

Similar Posts:

19 recommended
comments icon1 comment
1 notes
475 views
bookmark icon

One thought on “NEXFINITY de la Kodak, un nou model destinat unei versatilităţi mai mari pentru printul digital

    Write a comment...