Default

O nouă alianţă offset – digital: KBA şi R.R. Donnelley

• Bookmarks: 17386


R.R. Donnelley & Sons Company (R.R. Donnelley) cu sediul în SUA şi Koenig & Bauer AG (KBA) au anunţat perfectarea unui acord care prevede dezvoltarea, producerea şi comercializarea unei noi generaţii de echipamente de imprimare inkjet piezoelectrice, destinate ambalajelor, tipăriturilor securizate, tiparului comercial şi celui pentru publicaţii.

Conform înţelegerii, R.R. Donnelley va acorda KBA licenţa tehnologiei inkjet folosită pe echipamentele sale Apollo precum și a altor soluții digitale, pe care producătorul german dorește să le încorporeze, după toate probabilitățile, pe mașinile sale offset până la expoziția drupa 2012. Deși nu este foarte clar dacă KBA va reuși până în mai 2012 să-și dezvoltate echipamentele hibride bazate pe tehnologia digitală inovativă a celor de la R.R. Donnelley, o reușită ar face din standul Koenig & Bauer unul dintre punctele de atracție a expoziției de la Düsseldorf.

Cunoscută mai mult ca cel mai mare furnizor de servicii tipografice comerciale, R.R. Donnelley a surprins în 2008 industria internațională de profil prin lansarea în premieră mondială a propriei rotative hibride în patru culori folosind tehnologia inkjet termică, denumită ProteusJet (în imagine), capabilă să imprime la o rezoluție de 1.200 Dpi. Ulterior, R.R. Donnelley a decis să înlocuiască tehnologia inkjet termică cu o soluție piezoelectrică, dezvoltând sistemul de imprimare cu nume de cod Apollo, o soluție inovativă inkjet care utilizează cernelurile offset pentru a permite imprimarea cu date variabile.

Ca particularitate, spre deosebire de sistemele offset/inkjet dezvoltate de ceilalați producători – care sunt dispuse în partea de eliminare a colilor/benzii de hârtie din mașina de tipar, având rolul de imprima cu date variabile -, R.R. Donnelley a reușit să integreze modulul de imprimare inkjet în chiar unitatea de cerneluire a mașinii offset.

Fondată de Richard Robert Donnelley în 1864, compania R.R. Donnelley este un furnizor global de servicii tipografice și de comunicare integrată a cărui o cifră de afaceri curentă este de 40 miliarde USD. Inclusă în topul Fortune 500, R.R. Donnelley este din anul 2007 cea mai mare rețea de tipografii comerciale din lume.

„R.R. Donnelley şi KBA sunt fiecare lideri în domeniile lor, recunoscuţi fiind pentru capacitatea lor inovativă,” afirma Thomas J. Quinlan III, Preşedinte şi Chief Executive Officer al R.R. Donnelley. „Aşteptăm cu nerăbdare unirea resursele noastre de cercetare şi dezvoltare, şi ca cei peste o mie de ingineri şi specialişti în domeniul tehnologiei reproducerii grafice să înceapă să lucreze împreună. Din această asociere clienţii noştrii vor avea doar de câştigat, iar inovaţiile R.R. Donnelley vor putea fi accesate de segmente de piaţă cărora nu ne adresam până acum.”

„În cercetările noastre efectuate pentru a ne extinde şi mai mult oferta, care este cea mai cuprinzătoare din domeniu, KBA a evaluat în ultimele luni atât tehnologiile existente, cât şi pe cele aflate în pregătire în întreaga lume,” declara Helge Hansen, CEO al KBA (în imagine). „În urma analizei a reieşit clar că RR Donnelley este partenerul perfect pentru compania noastră în domeniul digital. Acest parteneriat este mai mult decât o simplă înţelegere de comercializare a tehnologiilor existente şi de servicii comune. Anticipăm că, împreună, vom revigora industria cu noua noastră platformă de echipamente digitale,” a mai spus șeful Koenig & Bauer.

Anunțul a venit la mai puțin de o săptămână după ce Kodak și Konica Minolta au semnat un nou contract extins de distribuție la nivel global, acord care le va permite celor două companii să comercialize produsele din portofoliile combinate de echipamente de producție digitală, și după anunțarea de către Heidelberg a recentului parteneriat cu Ricoh.

Este important de remarcat ca această afacere, care regrupează jucători puternici din industria grafică mondială, a fost precedată de achiziția de către Canon a rivalului Océ în martie 2010 și de parteneriatul dintre manroland și Océ, acord semnat în decembrie 2010.

(Sursa: R.R. Donnelley)

Similar Posts:

17 recommended
comments icon0 comments
0 notes
386 views
bookmark icon

Write a comment...