Default

„ODS-iștii”, oamenii din spatele soluțiilor

• Bookmarks: 3309


Pentru a fi limpede de la început, „ods-iștii” sunt întreaga echipă a Optical Disc Solutions, de la managerul general, domnul Zoltan Tussai, până la inginerii din producție și agenții din secția de ambalare. O echipă mare, de peste 80 de persoane, care merg în aceeași direcție și se adaptează continuu la nevoile clienților săi.

Astăzi sunt lideri în domeniul multiplicării industriale de CD-uri și DVD-uri de pe piața din România, oferind soluții complete pentru proiecte de marketing dintre cele mai complexe, cu rezultate care au demonstrat profesionalismul și calitatea lucrărilor familiei ODS, așa cum le place să se considere. Fiecare succes este sărbătorit cu un pahar de șampanie sau un picnic împreună, la iarbă verde.

În 2006 a început totul, când o echipă mică a îndrăznit să-și fixeze încă din primii pași, ca obiectiv, câștigarea încrederii cliențiilor prin propunerea de servicii complete în domeniul discurilor optice. Astăzi se poate observa cu ușurință succesul pe care l-au avut. Nu a fost ușor, dar cu multă determinare și perseverență au depășit numeroasele dificultăți întâmpinate.

Din dorința echipei de a evolua și de a răspunde necesităților clienților lor, au adăugat mereu noi servicii conexe activității primare, cea de multiplicatori industriali de CD-uri și DVD-uri. Rând pe rând s-au specializat în consultanță profesională și DTP, concepție grafică și obținerea de licențe pentru programe muzicale, filme, documentare și multe altele. Pentru a înțelege mai bine această comunitate activă a ODS, l-am vizitat pentru un scurt interviu pe managerul general al ODS, domnul Zoltan Tussai.

Print Magazin: Domnule Tussai, în primul rând aș vrea să ne mărturisiți care sunt valorile ce au stat la baza succesului ODS?

Zoltan Tussai: Aș vrea mai întâi să amintesc faptul că oamenii sunt cei ce constituie valoarea cea mai de seamă care a stat la baza succesului ODS. Mă refer la oamenii cu care colaborez, ei reprezentând ODS-ul. Acum răspunzând întrebării dvs, aș aminti în primul rând seriozitatea, prin tot ceea ce facem împreună demonstrăm că suntem parteneri de încredere pentru clienții și furnizorii noștri. Respectăm întotdeauna cerințele fixate și termenele asumate, ceea ce este foarte important în activitatea noastră.

Un alt factor vital îl reprezintă profesionalismul, de aceea orice nou membru al echipei ODS este integrat în toate procesele tehnologice pentru o înțelegere completă a modului în care funcționează compania. Pe de altă parte, cea mai nouă tehnologie pe care o avem la dispoziție împreună cu echipa de experți, care s-a format de-a lungul timpului, reprezintă argumentele succesului nostru ca profesioniști. Adaptabilitatea sau flexibilitatea înseamnă de asemenea foarte mult pentru clienții noștri. Datorită condițiilor dictate de o piață în continuă mișcare am învățat să punem întotdeauna necesitățile clienților în centrul atenției noastre. Experiența și gândirea creativă ne permit să anticipăm cerințele clienților, găsind soluții optime pentru rezolvarea acestora.

Rămânând puțin la partea profesională, trebuie să spun că am fost impresionat după ce am vizitat fabrica unde sunt multiplicate industrial zeci de mii de CD-uri pe zi, într-o ordine desăvârșită. Ne puteți povesti pe scurt despre capacitatea de producție și echipamentele folosite?

Practic avem 4 linii de producție CD cu o capacitate de 70 de mii de unități/zi și 2 linii de producție DVD cu o capacitate de 40 de mii de unități/zi. Printarea poate susține până la 30.000 de discuri pe zi, offset sau serigrafie. Un lucru deosebit constă în faptul că putem realiza metode de ambalare personalizate din cele mai variate, de la plicul de hârtie până la carcase de carton, sau digipack, carcase de metal, lemn. În general, orice are nevoie clientul. De asemenea, avem mașini industriale de celofanare sau țiplare, venind în întâmpinarea clienților cu produsul finit. De partea de livrare ne putem ocupa tot noi, ODS.

Toate aceste procese nu înseamnă și un cost ridicat descurajant?

Într-adevăr, s-ar putea crede acest lucru, însă reprezentăm o industrie de volum, așadar acest lucru devine un avantaj major. De pildă, un film are un preț la raft, de cel puțin 20 de lei, iar atunci când îl oferim clientului cu un adaos de doar 4-5 lei în plus la ziar, acesta va fi foarte mulțumit. Colaborăm astfel cu majoritatea publicațiilor mari din România.

Ne ocupăm de la achiziționarea licențelor de la producători pentru filme, muzică, jocuri ș.a.m.d, până la înscrierea acestora la organismele autorizate românești și de asemenea de ambalarea conform specificațiilor cerute, până la livrarea produsului finit la sediul clientului. Încă o dată, plus valoarea percepută de clientul final este mult mai mare față de costurile reale ale unui astfel de proiect.

Rezultatele au demonstrat că insertul cu CD/DVD, fie el la un ziar/revista, sau bun de larg consum, cresc vânzările produsului cu până la 300% în perioada în care se desfășoară campania.

%newline%

Să înțeleg că prețurile sunt accesibile?

Într-adevăr.

Pe peretele din fața birourilor sunt înrămate o multitudine de acreditări. Îmi puteți spune câte ceva despre acestea?

Am căutat permanent să ne perfecționăm procesul de producție, prin obținerea acreditărilor necesare din partea organismelor de certificare a calității și nu numai; așadar am acceptat provocări ale unor audit-uri foarte dure de-a lungul drumului nostru. În prezent avem acreditări ISO 14001:2004, ISO 9001:2008, Philips, Toshiba, CDSA, reprezentând o parte din programele globale împotriva pirateriei, garantând respectarea drepturilor de copyright și împiedicând pierderile suferite de către producătorii legali. În cadrul acestor programe, susținute de către deținătorii de drepturi incluzând muzica, filme, jocuri, software, se lucrează după un set de proceduri stricte și supravegheate de audituri periodice independente. Programele CDSA conțin primul set de standarde antipiraterie din industrie și sunt un indicator major pentru toate casele de producție, studiouri de filme, producătorii de soft-uri și jocuri, în alegerea partenerilor care vor realiza multiplicarea produselor, garantând respectarea tuturor drepturilor.

Impresionant! Mă bucur să pot admira o companie atât de serioasă pe piața din România! În felul acesta puteți fi competitivi și pentru piețele externe?

Da, avem clienți majori deocamdată din Europa Centrală și de Est, dar tindem să extindem sfera de acțiune și nu putem decât să ne bucurăm că putem crea pentru clienții noștri un mediu sigur, privind drepturile intelectuale. Este o confirmare a modului în care acest colectiv a învățat de-a lungul anilor să-și perfecționeze modul în care realizează orice comandă sau cerință a clienților. Aici am putea spune multe, dar primul pas începe deja în momentul recrutării și selecției candidaților care aplică pentru ODS.

Ne interesează în primul rând calitățile personale, responsabilitatea, spiritul de echipă, loialitatea, flexibilitatea și onestitatea acestora. Profesionalismul se construieste pe această temelie solidă. Dacă există dorință de dezvoltare personală, totul este posibil. Oferim suport tehnic, instruiri periodice, colectivul fiind implicat în integrarea noilor colegi, după 2-3 luni, aceștia devenind oamenii din spatele soluțiilor ODS.

Mă bucur să cunosc o asemenea companie, sper să auzim numai de bine de ODS și pe viitor!

Și eu sper din toată inima! Încă o dată, oamenii formează această companie, de ei sunt mândru într-adevăr!

Așa este! Vă doresc în continuare mult succes!

Mulțumesc, mi-a făcut plăcere!

Similar Posts:

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
309 views
bookmark icon

Write a comment...