Default

Print Magazin nr. 25, Septembrie 2011

• Bookmarks: 16363


Continuăm. De doi ani și jumătate spunem povestea tiparului și a oamenilor deosebiți care se află în spatele său, încercând să le oferim celorlalți adevărata imagine a unei industrii ce trece într-un ritm accelerat prin transformări radicale.

Dincolo de avantajele incomensurabile pe care automatizarea și informatizarea le-au adus domeniului tipografic în ultima jumătate de veac, acest domeniu își pierde treptat ceva ce nu poate fi înlocuit de creierul nici unui cip cibernetic, și anume spiritul uman care animă de secole arta tipografică, de la creație până la obiectul tipărit. Bucurându-ne că mașinile tipografice funcționează mai repede și mai bine decât oricând – de multe ori fără a mai fi nevoie de intervenția umană – sau că ne aduc un profit mai mare, nu mai avem timp să observăm că domeniul se depersonalizează și, cel mai important, se dezumanizează.

Și totuși, produsul final al domeniului tipografic, devenit între timp industrie, este destinat oamenilor și are în spate creativitatea și munca oamenilor. Stimați, respectați și admirați vreme de secole, tipografii intră treptat în conul de umbră al mașinăriilor. Acesta este motivul pentru care, încă de la prima sa apariție, Print Magazin își concentrează întreaga activitate editorială pentru a pune în lumină oamenii din spatele tiparului și faptele lor.

Cu siguranță, industria tipografică se află într-un moment de cotitură, motivele nemaitrebuind a fi amintite. Pe de altă parte, orice industrie trece mai devreme sau mai târziu prin astfel de momente. Dacă privim lucrurile în profunzime, întreaga economie mondială se află într-un punct de răscruce.

În pas cu evenimentele ce se desfășoară într-un ritm accelerat în jurul nostru, Print Magazin trece, de asemenea, printr-un moment important, odată cu tipărirea ediției cu numărul 25. Așadar, dorim ca în acest moment aniversar să vă reafirmăm angajamentul de a continua să mergem mai departe în același stil cu care v-am obișnuit: acela de a vă informa și, nu în ultimul rând, de a promova valorile și interesele industriei grafice. Tocmai de aceea ne implicăm activ în cele mai importante acțiuni ale industriei grafice, de la rezolvarea problemelor din învățământul tipografic la punerea la punct a standardelor tehnologiei grafice și multe altele. Sunt lucruri pentru care muncim voluntar alături de cei mai importanți profesioniști ai industriei, oameni pentru care singura recompensă o va constitui, sperăm, capacitatea generațiilor viitoare de a perfecționa și duce mai departe arta tipografică.

Cu ocazia publicării numărului 25 al Print Magazin am ales să vorbim în articolul de fond al revistei în imagini. Vă lăsăm așadar să citiți povestea noastră și a voastră, cei despre care și pentru care scriem, doar în imagini. Pentru că fiecare din aceste imagini spune, așa cum zice o vorbă, mai mult decât mii de cuvinte…

 

Cu stimă,

Titi Amzăr și Relu Liciu

Similar Posts:

16 recommended
comments icon0 comments
0 notes
363 views
bookmark icon

Write a comment...