Default

Print Magazin Nr.4 – Iunie-Iulie 2009

• Bookmarks: 17434


Gata! Acum putem spune că a venit, cu adevărat, vara! Anotimpul vacanţelor, anotimpul concediilor, anotimpul în care soarele pare să ne însufleţească pe toţi! Este vremea bagajelor şi a planurilor de călătorie, este anotimpul tradiţionalelor reîntâlniri cu marea sau cu muntele, este timpul regăsirii prietenilor şi al petrecerii unor zile de tihnă alături de cei dragi. Dar, peste această descătuşare de verde a naturii parcă pluteşte o pâclă grea, invizibilă, un nor de apăsătoare tristeţe şi de amară deznădejde. Viaţa de zi cu zi a lăsat urme adânci în sufletele fiecăruia dintre noi în această jumătate de an în care efectele crizei s-au aşternut şi asupra noastră.

Însă, criza nu apasă uniform, peste toţi. Abilităţile şi comportamentele manageriale au făcut şi vor face diferenţa, aşa cum este firesc atât în vremuri de normalitate, cât mai ales în cele de criză. Unele companii s-au pregătit pentru ceea ce avea să urmeze, aşa cum procedează vasele care întâlnesc în calea lor furtuna. Altele au fost luate pe nepregătite.

Dar toate au intrat, mai devreme sau mai târziu, în această furtună nemaiîntâlnită vreodată. Unele companii s-au luptat din greu cu ceea ce a urmat, însă acum sunt istorie. Alte companii au devenit istorie fără să apuce măcar să înţeleagă ce se petrece.

Dar cele mai multe încă mai luptă. Şi o fac cu iscusinţă, cu pricepere şi cu performanţe. Pentru că sunt formate din oameni cărora le pasă de ceea ce se întâmplă cu organizaţiile lor, din manageri cărora le-a păsat, în permanenţă, în primul rând de oamenii cărora le păsa de ceea ce se întâmpla cu organizaţia din care făceau parte, şi din lideri care au dat, dintotdeauna, sens şi orientare aspiraţiilor organizaţionale! Dar, până una-alta, a venit anotimpul vacanţelor! Să nu lăsăm grijile să ne umbrească permanent fruntea şi să învăţăm arta supravieţuirii organizaţionale de la cei cărora le-a păsat şi încă le pasă de clienţi, de oameni, de calitate şi de performantă, chiar şi pe vreme de furtună economică globală! Să ne revedem după vacanţă încrezători şi profesionişti, ca şi până acum!

Similar Posts:

17 recommended
comments icon0 comments
0 notes
434 views
bookmark icon

Write a comment...