Stiri

Print & Sign 2011 și-a deschis porțile la Romaero Băneasa

• Bookmarks: 5384


Miercuri, 21 septembrie 2011, expozițiile Print & Sign 2011, GiftShow și Expo Plast și-au deschis porțile pentru vizitatori în hangarele de la Romaero Băneasa. Evenimentul expozițional debutat în primele ore ale dimineții în prezența doamnei Camelia Buda, șefa Euroexpo Trade Fairs, și a invitatei acesteia, jurnalista Alessandra Stoicescu, vedeta Antenei 1 părând vădit interesată de echipamentele din sectorul imprimării digitale. Deși debutul ediției de anul acesta evidențiază absenteismul multor jucători importanți din industria tipografică dar și din sectorul producției publicitare, expozanții care au răspuns invitației organizatorului Euroexpo Trade Fairs au adus pe scena de la Romaero suficiente noutăți pentru a contura un eveniment cu adevărat reprezentativ.

Dominat de expozanții din sectorul imprimării digitale, dintre care nu lipsesc greii industriei – precum Canon, Dacora, Geko, Grup Transilvae, Konica Minolta Business Solutions, Mons Medius, Mozaik Consulting, Total Media, Xerox etc. -, Print & Sign 2011 este văduvit de prezența echipamentelor de imprimare ofset, flexo și de utilajele de finisare tipografică, cele prezente find prea puține pentru singura expoziției a industriilor de profil din România.

În prima zi de târg s-a bucurat și de prezența mai multor reprezentați ai partenerilor externi invitați de către expozanții români să ia parte la debutul expoziției, unii dintre aceștia aflându-se în București doar pentru o zi.

Ca și în anii precedenți, Agressione Group și-a onorat statutul de lider al distribuției hârtiei printr-o prezență absolut originală, regizând în cele mai mici detalii – de la scenografie la costume – o nuntă tradițională ardelenească. Cu mireasă și socru mic la masă, dar cu ginere încă necunoscut, este posibil ca Agressione să ne mai fi rezervat pentru zilele următoare și alte episoade ale fericitului eveniment…

Calitate nu cantitate

Deși organizatorul Euroexpo a permis accesul gratuit în expoziție, numărul vizitatorilor din prima zi a fost unul modest. Pe de altă parte, ideea organizatorului de a permite accesul în expoziție doar pe bază de invitație a redus substanțial numărul vizitatorilor nedoriți, un fenomen de care expozanții s-au plâns la edițiile precedente organizate în Complexul Romexpo. Așa cum declară reprezentanții Euroexpo, această măsură va fi menținută pe întreaga perioada a târgului.

Un pas înainte făcut de organizatori îl constituie și accesul gratuit la Internet oferit expozanților. Subcapacitat pentru nevoile utilizatorilor din cele trei hale, WiFi-ul a funcționat în general bine. De asemenea, parcarea gratuită pentru o parte a mașinilor expozanților, aflată la câțiva metri de spațiile expoziționale, este un alt lucru lăudabil.

Privit în ansamblu, Print & Sign 2011 conturează imaginea unui eveniment în care organizatorii și expozanții au investit suficiente resurse pentru a atrage interesul vizitatorilor care, sperăm, vor avea o prezență mult mai mare în următoarele trei zile.

Seminariile tehnice – dezinteres din partea industriei pentru propriile probleme

Primul seminar organizat la Print & Sign 2011 de către Asociația Română pentru Standardizare (ASRO), ATT și Print Magazin pe tema standardelor poligrafice a avut parte de un aditoriu restrâns. Bine pus la punct de membrii Comitetului Tehnic CT 382 – Tehnologie Grafică care funcționează în cadrul unicul organism care se ocupă de elaborarea și adoptarea tuturor standardelor din România, seminarul a avut parte de un dezinteres aproape total din partea sectorelor industriei poligrafice față de propriile probleme. Un reper cândva pentru orice tipografie din România și aflate încă în vigoare, STAS-urile poligrafice elaborate și revizuite permanent, începând din 1950 până în 1989, de elita industriei tipografice românești par nu mai suscita niciun interes din partea unei comunități de afaceri care a deviat vreme de două decenii de la principiile unei activități industriale guvernate de reguli și principii profesionale bine definite.

O petrecere ieșită din tipar

Încheierea primei zile de târg le-a adus expozanților și un moment de destindere, organizatorul Euroexpo oferindu-le în sala Grand Ballroom a hotelului Crowne Plaza o petrecere inedită. Desfășurat sub egida Galei Premiilor „Ieșite din tipar”, evenimentul a fost precedat de o cină copioasă, urmată de un moment vesel pus în scenă de echipa lui Daniel Buzdugan de la Radio Zu și, nu în ultimul rând, de decernarea de premii tematice, în ton umoristic, unor personalități cu notorietate în industria tipografică, cea a producției publicitare și din presa de specialitate. Obosiți de ultimele zile în care au tras pe brânci la pregătirea propriilor standuri, expozanții au avut răgazul de ași descreți frunțile, de a socializa și, pentru cei cu mai multă energie, de a se încinge la dans. Deși scurt ca durată dar rupt de stilul petrecerilor oferite de Euroexpo la edițiile Print & Sign anterioare, evenimentul s-a remarcat printr-o atmosferă destinsă, stropită cu vin bun și mâncare delicioasă, în care participanții au interacționat din plin.

Pentru a vizualiza mai multe imagini din prima zi a celor trei expoziții, click pe GALERIA de imagini.

Pe parcursul următoarelor zile Print Magazin vă va ține la curent online cu ultimele evenimente de la Print & Sign, GiftShow și Expo Plast.

Similar Posts:

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
384 views
bookmark icon

Write a comment...