Stiri

Quark a fost cumpărat de Platinum Equity

• Bookmarks: 19442


Quark, dezvoltatorul bine-cunoscutei aplicații pentru paginare QuarkXPress, a fost achiziționat de fondul de investiții Platinum Equity din SUA, pentru o sumă care nu a fost dezvăluită presei.

Înființată în anul 1981 de către Tim Gill și Mark Hope în orașul american Denver, sub numele de „Quark Engineering”, compania Quark Inc. a fost deținută anterior de familia Ebrahimi, cea care a cumpărat treptat, începând din 1986, acțiunile fondatorilor, devenind în anul 2000 proprietara dezvoltatorului de software. Intrarea lui Fred Ebrahimi în afacerea Quark a avut loc în 1986, anul când acesta devine CEO al companiei și coproprietar, prin cumpărarea a jumătate dintre acțiunile companiei pentru suma de 100.000 $. După retragerea lui Fred Ebrahimi din conducerea Quark Inc., în 2006, acesta și-a cedat acțiunile pe care le deținea la companie copiilor săi, fiica sa Sasha devenind președinte al Consiliului de Administrație.

Fondul de investiții Platinum, fondat în 1995 de către milliardarul Tom Gores (în imaginea de mai jos), este o companie de nivel mondial specializată în fuziunea, achiziția strategică și administrarea companiilor dintr-o gamă variată de industrii și sectoare – inclusiv IT, telecomunicații, activități editoriale, logistică, producție și distribuție.

Conform declarațiilor lui Brian Wall, asociat în cadrul Platinum și cel care a condus echipa care s-a ocupat de achiziția Quark Inc., compania lucrează alături de conducerea Quark pentru a crea o strategie de achiziții care se concentrează pe extinderea capabilităților produselor Quark și pentru lărgirea zonei de distribuție la nivel mondial.

Raymond Schiavone, președinte și director executiv al Quark, declara: „Această tranziție vine într-o perioadă foarte interesantă pentru companie și clienții noștri. În ultimii ani am făcut mari progrese în a ne ajuta clienții să aibă un proces de editare dinamic, am revigorat QuarkXPress și suntem gata să recâștigăm poziția de lider al domeniului tehnoredactării digitale”.

„Platinum Equity este excelent poziționată pentru a ne ajuta să ducem mai departe viziunea de a avea un proces de editare dinamic, datorită gradului de penetrare pe care Platinum îl are în piață, experiența în fuziuni și achiziții, și prin suportul operațional pe care îl poate acorda. Acesta reprezintă, în mod firesc, următorul pas al evoluției Quark”, a mai spus șeful de la Quark.

Quark, care a lansat prima versiune a programului QuarkXPress în 1987, a fost pentru ani buni figura dominantă pe piața de DTP, cu o cotă de piață de 90% în domeniul aplicațiilor de paginare și pregătire a formei de tipar în anii `90. După anul 2000, QuarkXPress a pierdut teren în fața programului rival InDesign, lansat de Adobe Systems în 1999, și a aplicațiilor asociate din Creative Suite, din cauza prețurilor ridicate și a slabei comunicări cu utilizatorii.

Wall afirma: „Quark este un brand legendar care a ajutat la crearea pieței de DTP, iar acum ajută organizațiile să-și transforme modul în care acestea își publică informațiile, atât în media tipărită, cât și în cea digitală”. Oficialul de la Platinum Equity a mai adăugat: „Quark este dedicată clienților săi loiali și suntem entuziasmați că noile produse ale companiei atrag tot mai mult interesul clienților și generează comentarii pozitive. Suntem convinși că, prin expertiza și aplicațiile sale inovatoare, Quark are potențialul de a revoluționa din nou domeniul editării”.

(Sursă: Quark Inc.)

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
442 views
bookmark icon

Write a comment...