Stiri

Sequana, acționarul majoritar Antalis, își vinde acțiunile către Kokusai Pulp & Paper Co

• Bookmarks: 711230


Finalizarea procesului de instituire a noii structuri de acționarat a Antalis și semnarea acordului de vânzare către Kokusai Pulp & Paper pentru toate acțiunile deținute de Sequana, acționar majoritar Antalis, a contractului de cumpărare a tuturor acțiunilor deținute de Bpifrance, precum și acordul de restructurare a facilităților de creditare
După finalizarea tranzacțiilor anunțate, Kokusai Pulp & Paper va lansa o ofertă simplificată de numerar pentru toate acțiunile Antalis rămase.

Antalis vă informează că a fost semnat un acord de vânzare obligatorie la 31 martie 2020 de către Kokusai Pulp & Paper Co., Ltd. (Tokyo, Japonia, denumit în continuare „KPP”), principalul distribuitor de hârtie în Japonia, Asia și Australia, pentru a achiziționa toate acțiunile deținute de Sequana, acționarul majoritar al Antalis, reprezentând 75,2% din capitalul social și 82,5% din capitalul social drepturi de vot1, la prețul de 0,10 euro pe acțiune. Antalis a fost, de asemenea, informat că KPP și Bpifrance Participations au semnat un contract de cumpărare de acțiuni la 31 martie 2020 în conformitate cu care KPP ar achiziționa toate acțiunile deținute de Bpifrance Participations, reprezentând 8,5% din capitalul social și drepturile de vot ale Antalis, la un preț de 0,40 euro pe acțiune, numai la transferul acțiunilor deținute de Sequana către KPP.

KPP este liderul japonez în distribuția de hârtie, cu operațiuni în Japonia, Asia și Australia, cu vânzări de aproximativ 3,2 miliarde de euro. Acțiunile KPP sunt listate pe Stock Stock Exchange (Kabutochō, Tokyo, ISIN JP3293350009).
Exercitarea opțiunii dreptului de a vinde de către Sequana este supusă publicării de opinii de către Antalis în ”European Works Council” și emiterea unei hotărâri judecătorești de către judecătorul de supraveghere (numit de Curtea Comercială din Nanterre pentru a supraveghea lichidarea Sequana). Transferul de acțiuni va fi, de asemenea, supus eliberării de garanții de la Bpifrance Participations și Impala Security Solutions B.V. pentru acțiunile Antalis deținute în prezent de Sequana precum și pentru alte condiții stabilite precedent. Tranzacția nu este supusă aprobării de către autorități franceze, europene sau de monitorizare a concurenței responsabilă cu controlul fuziunii.

Concomitent cu acordul obligatoriu, a fost semnat de către KPP și Antalis a unui acord de restructurare a facilităților de credit existente în Antalis, care asigură refinanțarea a 100 de milioane de euro a sumei restante printr-o nouă finanțare acordată de către Mizuho Bank și o eliminare a restului. Această eliminare este condiționată în special de închiderea achiziției de către KPP a acțiunilor Sequana și Bpifrance Participations deținute în Antalis. Pentru referință, suma restantă a facilităților la 31 decembrie 2019 a fost de 287,1 milioane EUR. KPP s-a angajat în urma transferului acțiunilor deținute de Sequana și Bpifrance Participations în conformitate cu articolul 234-2 din Regulamentul general AMF, pentru lansarea unei oferte simplificată de licitație în numerar (denumită în continuare „Oferta”) pentru toate acțiunile rămase ale Antalis, reprezentând 16,3% din capitalul social, la un preț de 0,73 euro pe acțiune. KPP intenționează să solicite punerea în aplicare a unui contract de eliminare la sfârșitul Ofertei, cu condiția ca aceasta sunt îndeplinite condițiile de reglementare.

Consiliul de administrație al Antalis s-a reunit la 30 martie 2020 și a salutat înțelegerea planificată cu KPP, marcând finalizarea, de către Antalis, cu succes a căutărilor unei noi structuri a acționariatului lui Antalis, structură menită să sprijine punerea în aplicare a planului său strategic. Propunerea de achiziție depusă de KPP a fost selectată în urma unui proces deschis și competitiv.

Consiliul de administrație al Antalis a înființat un comitet ad-hoc format din majoritatea directorilor independenți (așa cum este definit de codul de guvernanță corporativă al Afep-Medef) pentru a putea numi un expert neutru de supraveghere. Acest comitet ad-hoc este format din Clare Chatfield, Delphine Drouets, Christine Mondollot și Cécile Helme-Guizon. Consiliul de administrație al Antalis, la recomandarea comitetului ad-hoc, a numit Finexsi ca expert independent pentru a furniza un raport asupra parametrilor financiari ai ofertei și apoi eliminarea articolului 261-1 I și II din Regulamentul general AMF.
Achiziția lui Antalis de către KPP este de așteptat să creeze un lider mondial în distribuția hârtie, packaging și materiale pentru comunicare vizuală pe patru continente – Asia, Europa, Australia și America Latină – cu o ofertă consolidată de produse și servicii pentru clienții săi și furnizori din toate sectoarele și ariile georgrafice. Grupul nou format ar atinge anual cifra de afaceri de aproximativ 5,3 miliarde EUR și 3,3 milioane tone de hartie vanduta.

Hervé Poncin, CEO Antalis, a comentat:
„Antalis, conducerea și angajații săi sunt foarte mulțumiți de această înțelegere cu KPP care îi va permite să deschidă un nou capitol în evoluția sa internațională. Acesta îi va oferi Antalis mijloace necesare pentru susținerea dezvoltării și consolidarea poziției sale pe piață.”

Pascal Lebard, președintele Consiliului de administrație al Antalis, a comentat:
“Consiliul de administrație al Antalis a salutat favorabil susținerea KPP, care ar trebui să ofere companiei un acționariat pe termen lung care va sprijini dezvoltarea sa viitoare. În plus, o înțelegere cu o companie de distribuție pune capăt căutării unui nou acționar pentru Antalis.”

Sequana este reprezentată de Maître Christophe Basse (Selarl C. Basse), numit lichidator Sequana prin hotărârea Curții Comerciale din Nanterre din 15 mai 2019. Goldman Sachs acționează ca consilier financiar pentru această tranzacție.

Similar Posts:

71 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1230 views
bookmark icon

Write a comment...