Eveniment

Suporturi pentru imprimare biodegradabile şi reciclabile

• Bookmarks: 12512


BioMedia este o gamă completă de materiale biodegradabile pentru imprimare. Ea va fi zilele acestea la FESPA, în cadrul standului Epson. Produsul a fost recompensat de Asociaţia europeană de imprimare digitală, pentru al doilea an consecutiv, cu premiul pentru cel mai ecologic suport de imprimare.

Mark Sanderson, director de vânzări al gamei BioMedia spune că ,,BioMedia subliniază cât de importante devin problemele ecologice în industria noastră. Cumpărarea etică devine din ce în ce mai importantă, pe măsură ce firmele înţeleg cu adevărat nevoia de a lua în calcul problemele ecologice”.
,,Suntem încântaţi că, în urma succesului colaborării noastre la IPEX, Epson a invitat BioMedia şi la FESPA. Spijinul unei companii precum Epson subliniază potenţialul şi importanţa pentru industrie a produselor BioMedia şi a celor similare” a mai afirmat Sanderson.
Gama BioMedia va fi prezentată în asociere cu imprimanta ecologică de format mare Epson GS6000.
Materialul este foarte durabil, conferind longevitate şi calitate imprimării atât la interior, cât şi la exterior.

BioMedia ® este un material plastic extrudat ce încorporează o enzimă care, în condiţii de umiditate şi întuneric, taie lanţul de polimer. Această defalcare accelerează radical biodegradarea produsului, reducând-o la doar câteva luni.

Procesul de biodegradare are loc doar în cazul îngropării sau compostării în condiţii adecvate.
Alternativ, produsele Biomedia ® pot fi reciclate pentru a produce pahare de plastic, întrerupătoare de lumină şi izolatoare, ciclul de viaţă al produsului rămânând astfel intact. În acest fel, BioMedia devine o alternativă viabilă la materialele tradiţionale. Acestea sunt, de obicei, din PVC care conţine cloruri, sau sunt o combinaţie de materiale puternic lipite, care nu pot fi separate într-un proces de reciclare.
Cea mai bună opţiune pentru aceste tipuri de materiale este să fie utilizate pentru producerea energiei, însă această alternativă nu este sustenabilă.

Alte avantaje ale integrării gamei BioMedia în fluxul de lucru ar fi faptul că firma asistă companiile în procesul de reciclare, dar, mai mult decât atât, utilizarea materialului reduce costurile de producţie prin eliminarea unor etape de producţie (imprimarea se face direct pe substrat, nu necesită laminare sau tratament pentru a-i creşte rezistenţa în cazul utilizării outdoor).

În standul Epson din cadrul Fespa va fi disponibilă o gamă completă de suporturi de imprimare BioMedia, gândită să satisfacă toate cerinţele grafice. Cei interesați pot asista la demonstraţii pe toată durata târgului.

Similar Posts:

12 recommended
comments icon0 comments
0 notes
512 views
bookmark icon

Write a comment...