Stiri

Un mare producător de hârtie, sursă probabilă de infectare cu o bacterie mortală

• Bookmarks: 5263


Un producător belgian de hârtie, din cadrul grupului Stora Enso, a fost indicat de către Agenția flamandă pentru sănătate ca „o posibilă sursă” pentru un focar activ de Legionella.

Încă din luna aprilie, boala legionarului a făcut mai multe victime în municipiul belgian Evergem, din apropiere de Gand. Douăzeci de persoane au fost afectate de această boală pulmonară, iar doi bărbați au murit în luna mai.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții grupului belgian au recunoscut, potrivit publicației Graphiline, că uzina de hârtie reciclată, din zona canalului Gand, este „posibila sursă de infecție cu bacteria Legionella” , identificată după prelevările de probe de către Agenția belgiană de sănătate (în flamandă, Agentschap Zorg en Gezondheid). Într-o conferință de presă, conducerea uzine a anunțat că a luat o serie de măsuri, a intensificat măsurile de prelevare a probelor pentru monitorizare și dezinfecție și colaborează cu autoritățile și experții internaționali specializați în Legionella.

Bacteria Legionella cu o putere mare de răspândire  este principalul agent ce cauzează boala legionarului. Simptomele includ manifestări asemănătoare cu cele ale gripei: febră, frisoane și tuse uscată. În cazul stadiilor avansate, apar probleme gastrointestinale, afectarea sistemului nervos, diaree, greață, stare generală alterată și care se agravează în fiecare zi a bolii cu decompensare respiratorie,(Romulus Cristea)

 

Similar Posts:

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
263 views
bookmark icon

Write a comment...