Stiri

Un român pe lista scurtă a Fespa Awards 2017

• Bookmarks: 36558


Adrian Dușmănescu este inițiatorul proiectului „Matter of Spirit”, un atelier specializat în creația și producția de obiecte vestimentare imprimate. Una dintre lucrările care poartă amprenta „Matter of Spirit” a fost selectată de juriul competiției Fespa Awards 2017 pe lista scurtă a categoriei „T-Shirts and other garments”. Lucrarea concurează și în cadrul categoriei „People’s Choice Awards”.

Care a fost motivația înscrierii în competiția Fespa Awards?

FESPA Awards este o competiție internatională în care se premiază cele mai calitative rezultate obținute prin imprimare pe diferite materiale și utilizând diferite tehnologii. Încă din perioada în care proiectul “Matter of Spirit” era la nivelul de idee în verificarea aplicabilității, una dintre cele mai mari provocari a fost să găsim tehnologia prin care să putem imprima o imagine de mari dimensiuni pe bumbac. Dupa 2 ani de căutari am găsit-o și am folosit-o
cu succes în realizarea tricourilor noastre.
Ne-am înscris în această competiție cu gândul de a verifica pe unde ne aflăm, în termeni de calitate a print-ului cu care lucrăm și am aflat că suntem printre primii 5 din lume. Proiectul Matter of Spirit a intrat în faza finală, iar în data de 10 Mai, în cadrul galei de decernare a premiilor, aflăm decizia finală din partea juriului. Vom fi oare printre câștigători ?

Care este povestea lucrării înscrise în concurs?

Am ales pentru aceasta competiție tricoul denumit “Twigs” pentru că imaginea imprimată cuprinde esența a tot ceea ce noi suntem și facem. Este cunoscută analogia vieții cu cea a copacului, iar trunchiul arborelui din imagine se aseamană cu viața proiectului Matter of Spirit în acest moment. Plină de acțiuni, dintre care unele sunt oprite, precum ramurele rupte din imagine, iar altele aduc rezultate, înfloresc și se ramifică în direcții sănătoase. Copacul este tânăr, iar în

fundal se vede lumina. Votul oamenilor din comunitate a contribuit mult, dar și faptul că este unul dintre cele mai vândute tricouri. Și, poate, a mai contat și faptul că fotografia a fost facută de mine, într-o drumeție pe vârful munților Bucegi :)))

Cum crezi că va schimba această nominalizare traseul proiectului vostru?

Mergem la Hamburg să câștigăm cel puțin un premiu, fie la categoria “T-shirts and other garments”, fie la categoria People’s choice Award, însă nu o să așteptăm până atunci pentru a putea fi fericiți. Doar participarea în calitate de finaliști la această competiție vine ca o încoronare a muncii făcute până acum și sărbatorim asta cu un tipar nou, elegant, pentru tricourile de fete, un artist nou pe listă, de data asta român și mai multe imagini noi pentru tricouri. Însă FESPA nu înseamnă doar competiție. La eveniment participă oameni de afaceri din întreaga industrie, posibili viitori colaboratori, fiecare cu experiența proprie din care putem învăța sau vedea perspective noi. Spun asta pentru că suntem în căutarea unei tehnologii prin care să putem introduce particule cu efect de racire în țesătură. Țineți-ne pumnii !

Mai multe despre Matter of Spirit puteți citi aici

Similar Posts:

36 recommended
comments icon0 comments
0 notes
558 views
bookmark icon

Write a comment...